Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü: 4727 Gıda İşletmesi denetimden geçti

2 Aralık 2016 Cuma Günü İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Ziraat Mühendisi Kemal Sulanç ve Veteriner Hekim Selin Çeken tarafından, İlimiz Merkez İlçeye bağlı köy muhtarlarına 4081 Sayılı Çiftçi Malları Koruma Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Toplantıda ayrıca 2017 yılı bütçeleri hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgilendirme yapılarak, bütçe sunulurken bulunması gereken evraklar matbu formda hazırlanarak katılımcılara dağıtıldı. 2017 yılı bütçelerinin 6 Ocak 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar İl Müdürlüğüne teslim edilmesi hususunda bilgi verildi. Sunum sonunda muhtarlardan gelen sorular cevaplanarak toplantı sona erdi.
Devletliağaç Köyünde
Kooperatifçilere Yönelik Eğitim
30 Kasım 2016 tarihinde saat 20:00 de Kofçaz İlçesi Devletliağaç Köyünde faaliyette bulunan S.S. Devletliağaç Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetici, denetçi ve ortaklarından toplam 24 kişinin katıldığı eğitim toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Müdür Yardımcısı V. Funda Eylem Özel, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür V. Evren Gülpınar, Kofçaz İlçe Müdürü Hasan Doğan ile İl Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ayhan Zeybel, Veteriner Hekimi Mehmet Bulduk, Mühendis Ferhat Cüne, Tekniker Rahmi Ocak ile Tekniker Şerif Türkyılmaz katıldı. Toplantı İl Müdür yardımcısı V. Funda Eylem Özel'in açılış konuşmasından sonra Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi personeli Tekniker Rahmi Ocak tarafından Kooperatifçilik konusunda bir sunum yapıldı. Devamında özellikle ortaklarının ürettiği çiğ sütün depolanması ve pazarlanması konusunda yaşanan sıkıntılar ile kooperatifin faaliyetleri ile ilgili yapılması gereken konularda görüş alışverişinde bulunularak, kooperatif ortaklarının soru ve sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
2016 Yılı Gıda Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı ve 2017 Yıl Denetim Programı yapıldı
2016 yılı gıda kontrol hizmetleri değerlendirme toplantısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda 2016 yılı denetimleri ve numune programı sonuçları değerlendirilirken, Gıda ve Yem Şube Müdürü Funda Eylem Özel, 2016 Yılı Gıda Numune planında %92' lik bir gerçekleşme oranının yakalandığını, Alo Gıda 174 hattına yapılan başvurularda % 96 oranında sonuçlandığını söylerken 2016 yılı içerisinde İlimizdeki 4727 gıda işletmesine toplamda 7566 denetim gerçekleştirilerek yılın son ayına girilirken geçen yıla oranla gıda işletmeleri denetim sayısında % 12,7 lik bir artış olduğunu dile getirdi.
Bu kapsamda 2016 yılı gıda kontrol hizmetleri Kasım ayı itibarı; Gıda İşletme Sayısı 4727, Yapılan Denetim Sayısı 7566, Alınan Numune Sayısı 352,
Genç Çiftçi bilgilendirme
toplantısı
Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi tarafından, 30.11.2016 tarihinde Pınarhisar İlçesi, İslambeyli köyünde, Köy muhtarı ve köy halkına genç çiftçi projelerinin desteklenmesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda 2016 yılında İslambeyli köyünden yapılan başvurular ve bu başvuruların nasıl değerlendirildiği hususunda bilgilendirilmelerde bulunuldu. 2017 ve 2018 yılında da genç çiftçi proje başvurularının olacağını ve başvuru konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılarak, toplantı sona erdi.
Kofçaz’da Organik Arıcılık Konferansı Yapıldı
Kofçaz Organik Tarımı Geliştirme ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında yürütülen Organik Arıcılık Yetiştiriciliği Projesi'nin 2016 yılı son etkinliği olarak 22.11.2016 günü Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı Organik Arıcılıkta Koloni Yönetimi konulu konferans yapıldı.
Konferansta açılış konuşmalarını Kofçaz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Doğan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür v. Fatma Kurt Aydın ve Vali Yardımcısı Tahir Demir yaptı. Konferansa Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, İl Tarım Müdürü v. Fatma Kurt Aydın, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Kofçaz Arı Yetiştiricileri ve Kırklareli İl ve İlçelerinden gelen arı yetiştiricilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol