Gezici Kütüphane Köylerde

“Kitap Gönülden Geçer, Kitaplarla Yolculuğumuz Başlasın” sloganıyla hizmet veren Gezici Kütüphane, Merkez’e bağlı Kayalı Köyü’ne konuk oldu. Burada öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye başlayan Gezici Kütüphane aracı önceki gün köy gezilerine başladı. Bu kapsamda Kırklareli Merkez’e bağlı Kayalı Köyü’nde kitap okuma etkinliği düzenlendi. Buradaki etkinliğe Kırklareli Valisi Birol Ekici’de katıldı. Vali Ekici, Kırklareli Valiliği himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün “Kitap Gönülden Geçer, Kitaplarla Yolculuğumuz Başlasın”; sloganıyla kütüphanecilik hizmetlerini köylerimize ulaştırılması amacıyla hayata geçirilen etkinlik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından ilimize tahsis edilen Gezici Kütüphane aracımız ile Kayalı Köyünde öğrenciler ve halk ile birlikte kitap okudu.
Gerçekleşen etkinliğin ardından Vali Birol Ekici, Kütüphanecilik hizmetinin daha etkin ve özgün kılabilmek ve bulanda farkındalık oluşturmak için gezici kütüphane ile köy okullarına ve köylere hizmet götürmek için yola çıkıldığını belirtti. Etkinliğe katılan öğrenciler ve halka teşekkür ederek, etkinlikler ile okuma alışkanlığının artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Öğrencilere ve halka kitap hediye etti. (E.YIldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol