Gezici Kayıt Terminali hizmet vermeye başladı

Kırklareli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından engelli ve yaşlı vatandaşların evlerine gidilerek “Gezici Kayıt Terminali” ile kimlik kartı ve pasaport başvuruları alım hizmeti başladı.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; fiziki engeli, hastalığı veya yaşlılık sebeplerinden dolayı İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne gelemeyen, kimlik kartı ile pasaport müracaatında bulunamayan vatandaşların ikamet adreslerine gidilerek, ‘Gezici Kayıt Terminali’ ile kimlik kartı başvurularının alınmaya başlanıldığını ifade ederek, verilen hizmetten dolayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şükranlarını sundu. 
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, hizmet kapsamında vatandaşların bilgilerini mahalle ve köy muhtarlıklarından temin ediyor, yakınlarının talebi halinde evlerine bizzat giderek hizmet veriyor. Başvurularda kişinin son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğrafı olmaması halinde fotoğraf çekiliyor ve biyometrik verileri alınarak işlemler tamamlanıyor.  Talep edilen kimlik kartı veya pasaportu birkaç gün içersinde kişinin adresine gönderiliyor. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol