Geri dönüşüm sanatla bir araya geldi

Uçarlar İş Merkezi’nde Kırklareli halkıyla buluşan Hobi Ağacı Sanat Malzemeleri, geri dönüşümle sanatı buluşturuyor. Genel
olarak ahşap boyama işlerini yaptıklarını ifade eden mekanın işletmecisi Meltem Dağlı, küçük dokunuşlarla büyük sonuçları almanın mümkün olduğunu dile getirdi.

Hobi Ağacı Sanat Malzemeleri işletmesinin açılışının 11 Şubat Pazar günü yapıldığını ifade eden işletmecisi Meltem Dağlı, genel olarak ilginin yüksek olduğunu ifade etti.
Dükkanlarında boya çeşitleri, MDF ahşap objeler, sanatsal malzemeleri, takı tasarım ürünleri, ebru ürünleri, fırça çeşitleri, yağlı boya ve tuval, nakış ürünleri, nakış pune, geri dönüşüm işlemlerinin temin edilebileceğini ifade eden Meltem Dağlı, kendisine hobi arayan tüm ev hanımlarını davet ediyor.
Hayali olan bir projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Meltem Dağlı, ev hanımlarının el becerilerini sergileyebileceği ve geri dönüşüm düşüncesiyle mevcut eşyalarını yenileyebileceği bir mekan olduklarını dile getirdi. Hobi malzemesi satmanın yanında onu icra etmede de iddialı olduklarını söyleyen Hobi Ağacı Sanat Malzemeleri’nin işletmecisi Meltem Dağlı, Kırklareli’nde ilk defa böyle bir yerin hayata geçtiğini belirtti.
Hayali olan bir işletmeyi hayata geçirmenin kendisi adına memnuniyet verici olduğunu ifade eden Dağlı, gazetemize böyle bir işletme açmaya nasıl karar verdiğini şu cümlelerle açıkladı; ‘’Adım Meltem Dağlı. İstanbul doğumluyum. Almanya’da büyüdüm. Trakya’ya gelin geldim. Normalde cilt bakım uzmanıyım. Mesleğimi yapmadım. Eşim kız meslek lisesinde öğretmen. En büyük destekçim ve ortağım eşim. Sağ olsun yardımcı oluyor. Böylelikle devam ediyoruz.
Uzun zamandır kurslara katılıyorum. Bunlar; nakış, karakalem, yağlı boya, Brezilya nakışı, basit işler, tel kırma. Ahşap ağırlıklı boyamayı da çok seviyorum. Hemen hemen 18 senedir kurslara katılıyorum. Eşime sürekli böyle bir yeri açmayı hayal ettiğini söylüyordum. Hem bayanlara hem de kendime hobi olarak istiyordum. Ayrıca bir ev hanımı için para kazanmak güzel bir durumdur. Eşim pek taraftar olmuyordu ama baktı ki evde başa çıkamıyor. Evde boyanmadık hiçbir şey kalmadı. En iyisi ben bir yer açayım diye düşündü. Bu şekilde hayalimizi gerçekleştirme fırsatı bulduk’’ dedi.
Böyle bir iş yeri açmadan önce girişimcilere destek veren KOSGEB’ten belgesini aldığını ifade eden Meltem Dağlı; ‘’İlk olarak KOSGEB’e müracaat ettim. Sertifikamı aldım. Yerimi açtım. Şimdi de işlemler yapılıyor. Biz de onu bekliyoruz’’ dedi.
Geri dönüşümle sanat bir arada
Hobi Ağacı Sanat Malzemeleri’nde atölye bölümünde ev hanımlarının kaliteli zaman geçirebileceğinin altını çizen işletmeci Meltem Dağlı; ‘’Geri dönüşüm ağırlıklı çalışmalar yapıyoruz. Yani eski mobilyaları değerlendiriyoruz. Bir hayli tüketici bir toplum olduk. Eski malzemeleri değerlendirmek önemli. Mesela eski bir sandalyeyi yeni tasarımlarla ele alıyoruz. Kursiyerlerimizin getirdiği malzemeler oluyor. Mesela bir kursiyerimiz dolap getirdi. Onun üzerinde çalışıyoruz. Bunları hobi ağacı diye sitemiz var. Oradan meraklıları takip edebilir. Bunları yavaş yavaş koyuyoruz. Mutfağa ufak tefek sehpa tarzı işler, aynalar olabiliyor. Bunları istediğimiz renge boyuyoruz’’ şeklinde konuştu.
‘’Geri dönüşüm çok önemli’’
Hobi malzemeleriyle Kırklareli halkını buluşturacaklarını ifade eden Meltem Dağlı; ‘’İşletmemizde kumaşlar, üç boyutlu kurdele, panolar hazırlıyoruz. Bir kağıt üzerine değil de daha geniş düşünerek işler yapıyoruz. Ayakkabı, kolye, sandık...
Bizim ele aldığımız şekilde işini yürüten bir işletme Kırklareli’nde yok. Geri dönüşüm çok önemli. Bir eşyasını kursiyerimiz beraberinde getirerek burada boyayabiliyor’’ dedi.
Hobi Ağacı Sanat Malzemeleri işletmesine gelenlerin kurs imkanlarından da faydalanabileceğin ifade eden Meltem Dağlı, ilerleyen dönemde hobi amaçlı bir çok kurs düşüncelerinin olduğunu ifade etti. Dağlı yeni bir işletme olduklarını ilgililerin kendilerine Karakaş Bey Sokak, Uçarlar İş Merkezi, Alt Pasaj, No 28’de ulaşabileceklerini belirtti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol