Genelkurmay Başkanı Akar’dan teşekkür mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatı’nın başından bu yana bazı birlik ve kurumların bağış ve hediyeler göndererek Türk Silahlı Kuvvetleri’ne verdiği desteklerden dolayı bir teşekkür mesajı yayınladı. Kırklareli’nden de Üsküp Beldesinden vatandaşlar Afrin’deki askerlerimize destek olmak adına geçtiğimiz günlerde sınır bölgesine giderek Mehmetçiğe; 5.600 çift çorap ve ilkokul-ortaokul öğrencilerinin yazdıkları mektupları teslim etmişlerdi. Ayrıca Üsküp Atatürk Ortaokulu öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri 860 TL’yi Mehmetçik Vakfı’na bağışlamıştı. Önümüzdeki Cuma gününe kadar devam eden ve Kaynarca Belediyesi’nin düzenlediği kampanyada Mehmetçiğe, bere, atkı, çorap gibi malzemeler hazırlanıp gönderilecek.    

Kırklareli Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısı 6 Mart Salı günü Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Gündemin ilk maddesi; İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında belediyeler bünyesinde kurulması gereken Muhtarlıklar Müdürlüğü’nün norm kadro çerçevesinde boşluk olmadığı için Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün iptal edilerek onun yerine Muhtarlıklar Müdürlüğü kurulması teklifi sunuldu. Yapılan oylama ile Halkla İlişkiler Müdürlüğü iptal edilerek yerine Muhtarlıklar Müdürlüğü’nün kurulması onaylandı.
Su fiyatı 3,90’da kaldı
Gündemin 2’inci maddesinde özel yurtlar ile kamuya ait yurtların su kullanım ücretlerinin indirimli olarak kullanılması konusunda hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ele alındı. Geçtiğimiz aylarda Medya Grubumuz yayın organlarında Kırklareli’nde su ücretlerinin fazlalığı ile ilgili haberler yer almıştı. Komisyon özel yurtlarla kamu yurtlarında metreküp su fiyatının 3,90 TL olmasına karar verirken indirim talebinin uygun olmadığı yönünde görüş bildirdi. Yapılan oylama ile rapor kabul edildi. 3’üncü gündem maddesinde 1 Ocak 2018 yılından itibaren yürürlükte olan çeşitli ücret tarifesine Zabıta Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda sıhhi işyerlerine ait ücret tablosuna ilave edilecek kalemler konusu ele alındı. Konu ilk kez gündeme geldiği için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Naim Süleymanoğlu’nun adının sokağa verilmesi konu görüşüldü
Gündemin 4’üncü maddesinde vatandaşların belediyeye yaptığı müracaatlar ele alındı. Konuların tümü ilk kez gündeme geliyor olması nedeniyle İmar Komisyonuna havale edildi. Talepte bulunan kişiler ise, Mürsel Baş, Hanifi Murat Tek ve Gülşah Özmutaf Çalışkan, Samet Doğu, Aşyen Kösegil, Cengiz Bağıran, Koray Çelikkanat ve Mustafa Özbay oldu. Belediye Meclis üyeleri Ayşen Kösegil, Cengiz Bağıran, Koray Çelikkanat ve Mustafa Özbay’ın talebi vefat eden halterci Naim Süleymanoğlu’nun adının Kırklareli’de isimsiz bir sokağa verilmesi idi. İmar ve Çeşitli İşler Komisyonu tarafından incelenecek olan talep ile ilgili olarak AK Parti Grup Başkanı Mehmet Hilmi Çiler, Naim Süleymanoğlu’nun dünyaca ünlü bir sporcu olması nedeniyle adının isimsiz bir sokağa değil de, bir caddeye veya göçmen konutlarına verilmesini önerdi. Meclis Başkanı, komisyonun Çiler’in talebini de dikkate almasını istedi.
Levent Gözlüklü, Ebru Bilgiç ve Türker Keskin’in talepleri de gündeme ilk kez geliyor olması nedeniyle İmar Komisyonu’na havale edildi.
İmar Komisyonuna sevk edildi
Gündemin 5’inci maddesinde resmi kurum ve kuruluşlar tarafından belediyeye yapılan müracaatlar ele alındı. Bu konudaki tek talep Tapu Müdürlüğü’nün Camiikebir Mahallesi 1083 ada 1 parseldeki konut alanı olarak görünen bölümün Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası yapılabilmesi için konut alanından resmi kurum alanına dönüştürülmesi için imar planında değişiklik yapılması talebi ele alındı. Konu İmar Komisyonu’na sevk edildi.
Kavşak düzenlemesi
Gündemin 6’ncı maddesinde Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait 77 ada 1 ve 2 nolu parsel çevresinde kavşak düzenlemesi yapılması projesi görüşüldü. Sağlık Tesisi yapılacağından ve Kentin Kofçaz Yolu istikametine genişleyeceğinden hareketle trafik akışının rahatlatılması ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlaması açısından gerçekleştirilmesi istenen talep yine İmar Komisyonuna sevk edildi.
Vatandaşların talepleri
Gündemin 7’inci maddesinde 6 Şubat 2018 tarihli Belediye Meclis Toplantısı’ndan havale edilen konular görüşüldü. Bu kapsamda vatandaşlar tarafından Belediye Meclisine yapılan müracaatlardan Ferhat Karlıtuğ’un Pınar Mahallesi 1334 sokağa Ahmet Bulur isminin verilmesi talebinin komisyonda Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde yapılan çalışmalar nedeniyle bekletilmesine, Ümit Çelik isimli vatandaşın talebinin yine daha detaylı incelenmesi için yine İmar Komisyonu’nda kalmasına, Sinan Koçmuş’un talebinin daha sonraki Belediye Meclis toplantısında ele alınması amacıyla yine komisyonda kalmasına, Hacı Atuş’un vekili Tuerxun Abulimitikari’nin talebi de yine daha detaylı incelenmek üzere komisyonda kalması uygun bulundu. Gündemin 7’inci maddesinde son olarak Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait konular görüşüldü. Gündem maddesinin bu kısmındaki tek konu Yayla Mahallesi 130 ada 12 ve 14 parsellerdeki imar plan değişikliği görüşüldü. Söz konusu madde kapsamında zaten kullanılmakta olan fiili yolun imar planına işlenmesi teklifi yapılan oylama ile kabul edildi.
Gündemin 8’inci maddesinde 5 Aralık 2017 tarihli Belediye Meclisi Toplantısı’ndan havale edilen konular ele alındı. Bu madde ile ilgili olarak Samet Doğu isimli vatandaşın Akalar Mahallesi 210 ada 59 no’lu parselin imar durumunun B-4 ticaret konut alanı olacak şekilde plan tadilatı yapılması başvurusu komisyonca uygun bulundu. Rapor oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 9’uncu maddesinde 2.11.2017 tarihli Belediye Meclis Toplantısı’ndan havale edilen konular görüşüldü. Bu kapsamda Hacı Sarı isimli vatandaşın Karakaş Mahallesi 1455 ada 4 parselde yapı nizamının 5 kat olacak şekilde plan tadilatı yapılması talebi oy çokluğu ile kabul edilirken Özkan Bozer’in Yayla Mahallesi 111 ada 1 parselin kamulaştırılması talebi kabul edildi.
Geçmiş toplantılardan konular
10’uncu gündem maddesinde ise 3 Ekim 2017 tarihinde ki toplantıdan havale edilen konular görüşüldü. Bu kapsamda Lütfi Akcan’ın Yayla Mahallesi 370 ada 34 no’lu parsele ilişkin olarak yeni parsel ile takas talebi komisyonca uygun bulundu. Bu kapsamda Belediye Encümeni ve Belediye Başkanı’na yetki verilmesi kabul edildi.
Kapalı Pazar Yeri
Gündemin 11’inci maddesinde Belediye Başkanlığı’na ait konular görüşüldü. Bu gündem maddesi kapsamında Kapalı Pazar Yeri içerisindeki 35 adet kat irtifakı kurulan işyerinin satışının Belediye Meclisi’nce görüşülüp Belediye Başkanı ve Belediye Encümeni’ne satış ile ilgili yetki verilmesi talebi görüşüldü. Yapılan oylama ile teklif kabul edildi. Dükkanların satışından ele edilecek gelir Kapalı Pazar Yeri’nin finansmanına harcanacak. Satışlar açık arttırma olarak yapılacak. Görüşülen son gündem maddesinin ardından toplantı sona erdi. Belediye Meclisi 3 Nisan 2018 saat 15.00’da yeniden toplanacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol