Genel Sağlık Sigortası prim borçlarıyla ilgili düzenleme

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olması nedeniyle Medula tarafından provizyon verilmeyen vatandaşlar, bu yılın sonuna kadar sağlık hizmetlerinden faydalanmayı sürdürecek.

Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Genel Sağlık Sigortası prim borcu nedeniyle sağlıktan yararlanamayan vatandaşların, bu yılın sonuna kadar (31 Aralık 2018) sağlık hizmetlerinden faydalanmayı sürdüreceklerini bildirdi.
Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 8 Ocak 2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden Muaf tutulacakların tespitine dair 28 Ocak 2002 Tarihli ve 2002/3654 sayılı Kararnamenin eki kararda değişiklik yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının, Resmi gazetede yayımlandığı belirtildi.
Buna göre; Genel Sağlık Sigortası primi borcu olup, borç süresi 60 günü geçen vatandaşların yıl sonuna kadar Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumları ile üniversite hastanelerinden ücret ödemeden faydalanmaya devam edecekler. Karara göre; geçtiğimiz ay yürürlüğe giren 7143 sayılı Kanun ile gelir tespitine hiç girmeyenlere Genel Sağlık Sigortası borcu için önemli bir imkan sağlanmış oldu. Buna göre,  genel sağlık sigortası tescili yapılmış olup da gelir testine hiç başvurmayanlardan, 30 Kasım 2018 tarihine kadar gelir testine başvuran kişilerin Genel Sağlık Sigortası primleri, gelir testi sonucuna göre ilk tescil başlangıç tarihinden itibaren tahakkuk ettirilecek. Şayet gelir testi sonucuna göre ödeme gücü olmadığı tespit edilirse geçmiş borçlarının tamamı silinecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol