Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Kırklareli’ndeydi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu dün Kırklareli’nde STK’lar, partililer, sporcular ve gençlerimizle bir araya geldi. Bakan Kasapoğlu, “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programında yaptığı konuşmasında; “Yeni bir gelişmeyi de buradan paylaşmak istiyorum; Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklikle öğrenim kredisi geri ödemelerinde enflasyon farkı ortadan kalkmış oldu. Artık sadece kullanılan kredi tutarı geri ödenecek. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. İşte genç odaklı siyaset budur. AK Parti kabinesi Türkiye’nin en genç kabinesi. Gençlik bizim gücümüz. O Yüzden diyoruz ki; Türkiye yüzyılı, inşallah gençliğin yüzyılı olacak. Spordan kültüre, sanayiden ekonomiye inşa ettiğimiz bu altyapıyı el ele verip 2023’te hep birlikte taçlandıracağız. Kaybedecek bir anımız dahi yok” dedi…

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu dün Kırklareli’ndeydi. İlimizde bir dizi program, buluşma ve ziyaret gerçekleştiren Bakan Kasapoğlu, “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programı çerçevesinde STK’lar ile de bir araya geldi. 
İlk olarak saat 10.30’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezinde partililer ve basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Bakan Kasapoğlu, kahvaltı sonrası açıklamalarda bulundu. 
AK parti kurulmadan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Pınarhisar ilçemizde cezaevinde kalması sebebiyle, Kırklareli’nin yerinin çok ayrı olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu şöyle konuştu; “20 yılda çok badireler atlattık. Partimizin kapatılma davası başta olmak üzere, muhtıralardan, darbe teşebbüslerine kadar pek çok hadise yaşadık. Ama hiçbir güç aziz milletin yaktığı bu ışığı söndürmeye yetmedi. İnşallah bundan sonra da o ışığı ilelebet aydınlık kılmaya devam edeceğiz. 
Çünkü biz aydınlık yarınlar için çalışıyoruz. Bu teşkilatın dünyada bir örneği daha yoktur. O yüzden inanıyoruz ki; bu hareketin önüne ne engel çıkarırlarsa, çıkarsınlar alnımız ak, başımız dik bir şekilde, aynı kardeşlik anlayışımızla hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Bu ülke için, insanlık için umut olmaya devam edeceğiz. 
Artık Türkiye her alanda bir dünya ülkesi. Türkiye’nin öğrenci yurdu örneği dünyanın hiçbir ülkesinde yok. 850 binden fazla kapasitesiyle talep eden her öğrencimizi yurtlarımıza yerleştirdik. 100 kişiden 97’si yurtlarda. Bu çatı altında olmak isteyen herkesi, tüm imkanları seferber ederek, bütün kapıları açarak yurtlarımıza alıyoruz. 21 yılda gençlerimizi sadece lafla, kuru söylemle değil, onlar için hizmet ederek bu noktaya ulaştık. Ve durmayacağız, proje üretmeye çalışmaya devam edeceğiz. 
Yeni bir gelişmeyi de buradan paylaşmak istiyorum; Beklenen düzenleme Gazi Meclisimizden geçti. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklikle öğrenim kredisi geri ödemelerinde enflasyon farkı ortadan kalkmış oldu. Artık sadece kullanılan kredi tutarı geri ödenecek. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.
İşte genç odaklı siyaset budur. AK Parti kabinesi Türkiye’nin en genç kabinesi. Gençlik bizim gücümüz. O Yüzden diyoruz ki; Türkiye yüzyılı, inşallah gençliğin yüzyılı olacak. Spordan kültüre, sanayiden ekonomiye inşa ettiğimiz bu altyapıyı el ele verip 2023’te hep birlikte taçlandıracağız. Kaybedecek bir anımız dahi yok. İnşallah 2023’te sadece ulusal değil, tüm dünyaya bir mesaj vereceğiz. Türkiye’nin demokrasinin beşiği olduğunu, Türkiye’deki milli iradenin ne kadar hassas, ne kadar güçlü olduğunu ve hiçbir şekilde milletin karşısında hiçbir odağın duramayacağının mesajını vereceğiz. Bu yüzden her bir şehir buluşmamız, teşkilatlarımızla bir araya gelişimiz bu inancımızı güçlendiriyor. 
Daha sonra ilimizdeki STK temsilcileri ile bir toplantı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cuma namazını Hızırbey Camii’nde kıldı. Karaumur Caddesinde esnafı ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, Kırklarelili esnafa hayırlı işler diledi. Ardından AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı binasında partililer ile bir araya gelen Bakan Mehmet Kasapoğlu burada kadın partilileri dinledi. Girişimci kadınların sorun istek ve taleplerini alan Gençlik ve Spor Bakanı, gerekenin yapılacağının sözünü verdi. 
Kırklareli Valisi Birol Ekici’yi de ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, Kırklareli Gençlik Merkezinde gençlerle, Kırklareli Atatürk Stadyumunda ise sporcu ve antrenörlerle buluştuktan sonra ilimizden ayrıldı. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. spor bunun neresinde 06 Kasım 2022 Pazar 17:37:56

    Son yıllarda çeşitli branşlara onlarca dünya şampiyonumuz oldu bunlardan bahsetmeksizin politik hutbe dinlemek acaip