Gençlik Merkezleri sağlık çalışanları için çalışıyor

Kırklareli Gençlik Merkez ile Lüleburgaz Gençlik Merkezleri sağlık çalışanlarının kullanması için yüz koruyucu siperlik maske üretiyor. Kırklareli Gençlik Merkezi tarafından üretilen bin adet maske İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilirken MÜSİAD Kırklareli Şubesi’nin desteklediği Lüleburgaz Gençlik Merkezi üretime devam ediyor. 

Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Kırklareli Merkez Gençlik Merkezi Müdürlüğü gönüllü gençlik liderleri ve personelleri, Korona virüs Covid19 tedbirleri kapsamında sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla yüz koruyucu siperlik maske üretmeye başladılar. Bu kapsamda Gençlik Merkezi Müdürlüğü gönüllü gençlik liderleri ve personelleri tarafından üretilen 1000 adet siperlik maske, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
Gençlik Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Gençlik Merkezi Müdürlüğümüzce virüs taşıma riski olan kişilerle yakın mesafede bulunan görevlilerin, tehlikeli vücut sıvılarına maruz kalmasını önleyen siperlik maske üretimine, ihtiyaç olduğu sürece devam edilecek” denildi.
Lüleburgaz
Öte yandan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kırklareli ile Lüleburgaz Gençlik Merkezi, sağlık çalışanlarına yüz koruyucu siperlik maske üretimi konusunda işbirliği yaptı. Yapılan açıklamada, “Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında MÜSİAD Kırklareli üyelerinin temin ettiği malzemeler ile Lüleburgaz Gençlik Merkezi’nin Vefakar Gençlik Liderleri ve Gönüllüleri tarafından üretilen binlerce siperlikli maske; başta sağlık çalışanları olmak üzere bu mücadelede ön saflarda canla başla çalışan kamu kurum ve kuruluşlarında, ayrıca vefa sosyal destek gruplarında görev alan personellere ulaştırılmak üzere üretiliyor” ifadeleri yer aldı. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol