Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü diretmeye devam ediyor

Sporcu velileri Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde yaşanan sıkıntıların hala çözülememesinden şikayetçiler…

Bir süre önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün velilerden, kursa kayıtlı öğrenciler için talep ettiği ücret miktarını gazetemiz sayfalarında yer vermiştik. Yüzlerce velinin birçok kuruma dilekçe vermesi, şikâyetçi olması bu durumu halen değiştirmemiş olacak ki Gençlik ve Spor İl Müdürü bu tutumunu halen sürdürüyor.

Kırklareli'nde birçok başarıya imza atan amatör spor kulüplerinden, sporcularını salonda çalıştırdıkları için ücret talep edilmesi dolayısıyla, söz konusu sporcuların velileri Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bir kez daha tepki gösterdiler. Konuşmaya giden velileri kovmaktan beter eden ve küçük düşüren İl Müdürü'nün bu tutumuna son vermek adına, veliler "artık yeter" demek için AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı'na giderek Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile görüşmek istediler. Çalışmaları gereği TBMM'de olan ve talebin kendisine iletilerek durumdan haberdar edilen Minsolmaz, veliler ile en kısa zamanda bir araya geleceğini belirtti.
"Bu gücü nereden alıyor?" diyerek gazetemiz muhabirlerine şikâyetlerini belirten veliler; "Bizler Kırklareli'nde Amatörce spor yapan Taekwondo sporcu velileriyiz. Birçoğumuz gelir seviyesi düşük asgari ücretle çalışan veya orta halli insanlarız, Tabi ki içimizde gelir seviyesi yüksek olan arkadaşlarımız da var. Bugüne kadar devletin salonlarında çalışan sporculardan Türkiye'nin birçok yerinde para alınmazken, sporcu ve Amatör Kulüpler Devlet tarafından teşvik edilirken İlimiz Kırklareli'nde Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından çocuklarımızı ücretsiz olarak çalıştıran kulüplerden spor yaptıkları için para istenmektedir. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün bu keyfi tutumu ile karşı karşıya kaldığımızdan dolayı çocuklarımız mağdur olmaktadır. İlimizde özel ama amatör olarak faaliyet gösteren spor kulüplerinden ve dolayısıyla sporcu velilerinden Kırklareli Valiliğimizin para alınmaması yönünde talimatları olmasına rağmen İl Müdürlüğü spor kulüplerinden salonlarında yaptıkları çalışmalardan dolayı saati gece; 35.00 TL, gündüz; 25.00 TL ücret istenmekteydi. Daha sonra bu ücret 25.00-15.00 TL'ye, şimdi de pazarlık yapar gibi 10.00-15.00 TL'ye indirilmiştir.
"İstediğiniz yere gidin, şikâyet edin"
Biz bu rakamları ödemeyi asla kabul etmiyoruz. Biz sporcu velileri olarak antrenörlerimize ve kulüplerimize hiçbir suretle Kulüp Aidatı veya Çalıştırıcı Ücreti adı altında para vermemekteyiz. 2006 yılında yayınlanan; "Salon İşletme Yönergesi veya Talimatnamesi gereğince resmi kurumlar adına çalışan ve sporculardan kazanç elde etmeyen kulüplerden ücret alınmaz" ibaresine istinaden Taekwondo Kulüplerimiz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Taekwondo kursları açmışlardır. İddia edildiği gibi Kulüplerimiz ve Antrenörler tarafından hiçbir şekilde haksız bir kazanç elde edilmesi söz konusu değildir. Bizler sporcu velileri olarak Gençlik ve Spor İl Müdürüne konuyu görüşmek üzere gittiğimizde bizi kabul etmedi. Daha sonra ısrarla görüşmek istediğimizi belirtince, hiç de hoş olmayacak şekilde karşılanarak rencide edildik. Bizleri salonları kapatmakla tehdit ederek; "İstediğiniz yere gidin, şikâyet edin. Yıllardır burası iyi yönetilmemiş. Yönetim nasıl olur ben size göstereceğim" diyerek tehdit etmiştir. İlimizde bulunan, devletimize ait olan ve Kırklareli gençliğinin spor yapması ve yaptırılması için tahsis edilen bu salonların Kırklareli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün keyfî tutumuyla "Gelir Kapısı" haline getirilmesi spora hizmet anlayışıyla bağdaşmadığı gibi ilimizin en fazla sporcuya sahip olan ve en başarılı branşı olan Taekwondoyu bitirme noktasına getirecektir.
"Spora hizmet ettiğini sanan bir il müdürüne sahibiz"
Bu ücretlerin Edirne'de saati gündüz 5.00 TL, gece 7.00 TL arasında olduğunu söylememize rağmen; "Beni Edirne ilgilendirmiyor, burası Kırklareli" diyerek spora hizmet ettiğini sanan bir il müdürüne sahibiz. Yaptığımız araştırmalarda başka hiçbir İlde salonlardan ücret alınmadığım öğrendik. Biz de; "Neden fazla ücret istiyorsunuz? Bu rakamları neye göre belirlediniz?" diye sorduğumuzda, "Benim taktirim. Siz karışamazsınız. Gidin istediğiniz yere şikâyet edin" diyerek tabiri caizse bizleri kovdu. İlimiz yönetiminde söz sahibi olan sayın büyüklerimizden sorunumuza ilgi göstermelerini bekliyoruz. Bu konuda bir günde topladığımız 1600 imzalı sorunumuzu anlattığımız evrakı Spor Bakanlığımıza iletilmek üzere yetkililerimize verdik. Asli görevi spor yaptırmak olan bir İl müdürünün salonları kapatmakla ve parayı ödemeyen kulüpleri ve çocukları salona almamakla tehdit etmesi Kırklareli halkına yapılmış bir saygısızlıktır. Bu durum spora ne yarar sağlayacaktır? Bizler devletimize bağlı yasalara saygılı birer vatandaş olarak salon ücretlerinin Edirne'de alınan ücretler seviyesine düşürülmesi halinde seve seve vermeye razıyız. Buna itirazımız yok. Ayrıca ilimizde çocuklarımızı çalıştırarak hizmet veren kulüp antrenörlerimizi kötüleyerek; "Onları bırakın, Gençlik Spor Kulübüne gelin. Biz sizden para almayacağız. Salonda istediğiniz kadar ücretsiz çalışabilirsiniz" denilerek haksız rekabet ortamı yaratılmaktadır. Biz sporcu velileri olarak çocuklarımızın her sorunuyla ilgilenen çocuklarımıza emek veren istediğimiz antrenörlerle çalışamayacak mıyız? Asli görevi Kırklareli gençliğini, spor salonlarına çekerek spor yaptırmak olan Gençlik Spor İl Müdürünün kime ve neye hizmet ettiğini anlamış değiliz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol