Gençlerin midibüsü 2020’ye kaldı

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün öğrencilerin katıldıkları yarışmalara ulaşımlarını sağlamak için İl Özel İdaresi’nden tahsisini istediği midibüs, İl Genel Meclisi Gençlik ve Spor Hizmetleri Komisyonu’nun yoğunluğu nedeniyle 2020 yılına kaldı. Gecikme için bütçe çalışmaları gerekçe gösterildi. 

Kırklareli İl Genel Meclisi 2019 yılının son toplantılarına devam ediyor. Aralık ayı 2’nci birleşimini 3 Aralık 2019 günü gerçekleştiren İl Genel Meclisi, gündeminde görüştüğü maddelerin tümünü komisyon raporlarının hazır olmaması nedeniyle ileriki tarihlere bıraktı.
Gündemin ilk maddesinde bir önceki toplantıya ait tutanak özetini üzerinde söz alan olmayınca oya sunan İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, gündemin 2’nci maddesinde Vize’ye bağlı Çavuşköy-Doğanca Köy Yolu ayrımında Organize Sanayi Bölgesi’ne giden ara yolun köy yol ağına alınmasına ilişkin Altyapı Hizmetleri Komisyonu Raporu, rapor hazır olmadığı için ileriki bir tarihe bırakıldı.
Gündemin 3’ncü maddesinde Kırklareli Merkez’de Özel İdare İşhanı zemin katındaki iki adet işyerinin Kırklareli Amatör Ressamlar Derneği tarafından sergi salonu olarak kullanılabilmesine ilişkin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne yakıt ve giderleri karşı taraf tarafından karşılanmak üzere bedelsiz tahsis edilmesi konusunda İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu Raporu, rapor hazır olmadığı için Ocak ayında görüşülmek üzere ileriki bir tarihe bırakıldı.
Gündem maddelerinde son olarak “İl Genel Meclisinin 11/11/2019 tarih ve 383 sayılı kararma istinaden öğrencilerin katıldıkları yarışmalarda ilimizi en iyi şekilde temsil edebilmeleri, ilimizde sportif kültürel gelişmenin önünün açılması açısından büyük önem taşıdığı görüldüğünden, bu görevleri yürütmekte olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bir adet midibüsün tahsis edilmesi talebinin 2020 Yılı Yatırım Programına alınması hakkında "Gençlik ve Spor Hizmetleri Komisyonu1" tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi” ele alındı. Bu madde ile ilgili olarak raporun henüz hazır olmadığı belirtildi. Bu gündem maddesi de Ocak ayına bırakıldı.
Engelliler Haftası
Öte yandan CHP Grup Başkanı Aptullah Mutluer ve AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam ile Meclis Üyesi Bayram Sezer, Engelliler Haftası ile ilgili görüşlerini aktardı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. gelecek sene ele alırlar 04 Aralık 2019 Çarşamba 20:13:21

    Aralık ayında milletin özellikle gençlerin dertleriyle istekleriyle uğraşmanın sırası mı tatil hediyeler yılbaşı eğlenceleri tam zamanında...

  2. dört dörtlüklere dörtlük 06 Aralık 2019 Cuma 21:55:43

    Onbir ay oturmuşlar/ lak lak ile yorulmuşlar/ onikinci rehavet ayında/ halkın derdiyle mi uğraşsınlar...