Gençler istihdam edilecek

İlimizde gençlere yönelik iş anlamında süren projelere bir yenisi daha eklendi.
Son olarak Kırklareli Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan "mesleki Eğitimle Açılan Fırsatlar Penceresi" projesinin dün İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi'nde açılışı yapıldı.
Sektörel yatırım alanlarında genç istihdamının desteklenmesi hedeflenen projede 15-29 yaş arasındaki kişiler istihdam edilecek. Bir yıl sürecek olan projenin açılışı dün saat 14.00'da İl Cazibe Merkezi'nde yapılırken, Mesleki Eğitim Merkezleri hakkında da bilgiler verildi.
 Açılışta proje hakkında bilgiler veren Kırklareli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Beyazit Demir; "TRH1.2.PYEIS/P-03/147 hibe sözleşmesi numaralı "Mesleki Eğitimle Açılan Fırsatlar Projesi Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı (IKG PRO) Projenin sözleşme makamı, Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) ise operasyonel faydalanıcısıdır. Proje ortaklan Kırklareli İl Özel İdaresi ve Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okuludur. Projenin uygulama süresi 12 ay ile sınırlıdır. Proje ile Türkiye'de İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı'nın (IKG OP) "Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi" Operasyonu, IKG OP'nin 1 numaralı "istihdam" öncelik ekseni ve 1.2. numaralı tedbirin gerçekleştirilmesine katkıda bulunulacaktır. Programın temel hedefi genç istihdamını destekleyerek ve gençlerin işsizlik oranını düşürerek daha çok kişinin istihdam edilmesi ve istihdamda tutulmasıdır. Ön görülen toplam proje bütçesi 265.704,13 €dur. Hedef gruplar Lise ve altı eğitim mezun olmuş yada çeşitli sebeplerle olamamış dezavantajlı gaip içerisinde yer alan 15-29 yaş arası gençlerdir. Projenin genel amacı "Bölgede genç nüfusa yönelik eğitim verilerek, sürdürülebilir ekonomik büyümeyi hedefleyen bilgi temelli beşeri gücün istihdama katılmasını sağlamaktır" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol