Genç ve Kadın Çiftçilere 500 bin TL’ye kadar kredi

Ziraat Bankası’nın yeni tarım bankacılığı stratejisi kapsamında hayata geçirdiği kredilerden olan Genç Çiftçi Kredileri ile Kadın Çiftçi Kredileri hakkında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Müdürü Yeşim Türkoğlu, Babaeski Ziraat Bankası Müdürü Şaban Çınar ve Kofçaz Ziraat Bankası Müdürü Muhammed Ceylan 18 Mayıs Çarşamba günü Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Demenci’yi ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette yeni kredi türleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. 

Ülkemizde üretimin artırılması, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, tarımsal ekosistemde genç ve kadın girişimci sayısının artırılması, gençlerimizin ve kadınlarımızın tarımsal üretime yönelik yatırımlarının ve faaliyetlerinin desteklenmesi için Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetirttiricileri Birliği Başkanı Ali Demenci, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Müdürü Yeşim Türkoğlu, Babaeski Ziraat Bankası Müdürü Şaban Çınar ve Kofçaz Ziraat Bankası Müdürü Muhammed Ceylan 18 Mayıs Çarşamba günü bir araya geldi. 
Ziyarette Ziraat Bankası’nın genç ve kadın çiftçilere özel 500 bin TL’ye kadar yatırım işletme kredisi kullandırılmasının yanı sıra eğitim, kurs ve seminerlerin düzenlemesi, birlik üyelerinin bilgilendirilmesi konuları da ele alındı. 
Ziraat Bankası’nın kriterleri uyan genç çiftçiler ile kadın çiftçilere yönelik kullandırmayı planladığı kredilerin detayları ise şöyle;
Genç Çiftçi Kredisi
18-41 yaş arasında olanların ve hisselerinin asgari yüzde 51'i belirlenen şartları sağlayan ortaklara ait olan şirketler hak edebiliyor. Ayrıca ziraat/veterinerlik fakültesi, tarımla ilgili yüksekokul/lise mezunu olmak veya asgari lise mezunu olmak kaydıyla üretim/yatırım konusuyla ilgili mesleki eğitim kurs seminere katılıp başarı ile tamamlamış olmak da aranan kriterlerin başında geliyor. 
Kadın Çiftçi Kredisi
18 yaşını tamamlamış olmak, asgari 8 yıllık ilköğretim mezunu olmak, üniversite, belediye, özel sektör tarafından verilen yatırım-kredi konusu ile ilgili eğitimleri başarıyla tamamlamış olma koşulu aranıyor.
Söz konusu krediler, süt hayvancılığı, besicilik, et tavukçuluğu, arıcılık, serada sebze üretimi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında yatırım yapacak genç ve kadın çiftçilere verilecek.
Yatırım ve hayvancılık ile (traktör hariç) makine ekipman kredileri 2 yıl ödemesiz 10 yıla kadar verilecek. Ayrıca Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında konu ve yatırım bazında yüzde 100 faiz desteği oluyor. 
Söz konusu kredilerin uygulama süresi 31 Aralık 2023 olarak öngörülüyor. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol