Genç sporcular şehri için çalışıyor

Sporun her branşında adını duyuran ve başarılarına ara vermeden devam eden Kırklareli, Atletizmde de gözünü zirveye dikti. Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Ayfer Arslan, Atletizmde hedeflerinin çok büyük             olduğunu, bunun için Kırklareli Atatürk Stadyumu'nda çalışmalara devam ettiğini ifade etti.

Atletizme gönül vermiş genç sporcuların çalışmaları Kırklareli Stadyumundan hız kesmeden devam ediyor. Genç sporcuların Antrenörü Aysel Arslan şehrini temsil edebilmesi için çalışmalarına durmadan devam ettiklerini belirterek “ Bu gençlerimiz illerini temsil etmek için koşacaklar. Ama bizim amacımız sadece madalya kazanmak değil, esas önemli olan onları kazanmaktır" dedi.
Kırklareli'nin spor anlamında son yıllarda yakaladığı başarılara dikkat çeken Ayfer;"Birçok spor branşında son yıllarda büyük bir atılım yaptık. Gerek ülke çapında gerekse Dünya çapında dereceler elde ederek, ilimizin tanınmasını sağladık. Bizim antrenörler olarak tek amacımız, spor anlamında başarılı ve düzgün sporcular yetiştirebilmek. Bu noktada da yakaladığımız birçok başarı, bunu en iyi şekilde başardığımız gösteriyor. İnşallah bu yılda iyi sporcular yetiştireceğiz ve onları da ülke çapında tanınan sporcular haline getireceğiz" diye yorumladı.
“Hedefimiz sadece madalya almak değil çocuklarımızı kötü alışkanlıktan uzak tutmak”
“Kötü alışkanlıklardan uzak tutması çok önemli. Kişiyi birey olarak var etmesini bizler öğrencilerimiz üzerinde de gözlemliyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimizi vücudu ve zihni kuvvetli bireyler olarak yetiştirmek isteriz. Atletizm gençlerin yönelmesi gereken ve aynı zamanda çok da güzel bir daldır. Ben isterim ki küçük yaştan başlayan evlatlarımız olsun ve onları başarılı sporcular yapalım. Başarılı sporcular olmalarının yanında, kötü alışkanlıklardan uzak duran, çevresine örnek olan bireyler olsunlar. Spor yapmanın gençler üzerinde olumlu etkileri var” dedi.
“Ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını istiyorum”
Koştukları mesafelerdeki süreler federasyona gönderilecek. Yarışmalar öncesi bizlerden bu süreler isteniyor. Ayrıca son performanslarını da görmüş oluyoruz. Ellerinden geleni yapmaları en önemlisi. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarımızın karşılığını hep beraber alacağız. Kırklareli'ni temsil etmek için çalıştık, umarız ki güzel derecelerle döneriz" dedi
“Sadece pistte değil zaman zaman farklı yerlerde de antrenmanlar yapıyoruz”
Antrenmlarımızı sadece pistte değil arazi antrenmanlarımız, merdiven çalışmalarımız, tepe antrenmanlarımız da oluyor. Onlar için en uygun antrenmanları yapmaya özen gösteriyorum. Madalya kazanmak benim için onların başarılı olduğunun kanıtıdır. Ama madalyadan daha önemli olan bir şey varsa spor yapmaya devam etmeleri ve örnek bireyler olmalıdır” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol