Genç çiftçiler hayvanlarına kavuşacak

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü Genç çiftçi desteklemeleri hakkında bilgi verdi.

Kırsal Kalkınma desteklemeleri kapsamında Genç Çiftçi Proje desteklemeleri hakkında Kırklareli’nde değerlendireler sonucu kapsamında 153 projeden 92 büyükbaş ve 7 küçükbaş hayvan, 18 arıcılık, 8 örtüaltı yetiştiriciliği, 2 kanatlı, 2 mantar ve 1 tıbbi ve aromatik bitkiler projeleri olmak üzere 130 proje tamamlanmıştır.
Daha 23 proje devam ediyor
23 projenin daha devam ettiğini belirten Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Ortan “Projelerimiz devam ediyor. Tamamlanan projelerin yanı sıra başlayacak ve devam edecek projelerimiz var. Bu tür projeler hem üreticimizi hem de besicileri rahatlatıyor” dedi.

“Gençlerimizi böyle projeler ile iyi destek sağlayacağız”
Desteklerin devam edeceğini belirten Ortan “Böylesi projeler hem çiftçilerimizi hem de köylerini terk eden genç çiftçilerimiz köyünde iş imkanı sağlanıyor” dedi.
“Gönül ister ki köyde yaşayan gençlerimiz tarım hayvancılıkla uğraşsın”
Köylerde yaşayan gençlerin altın bileziği koluna takması gerektiğini aktaran Ümit Ortan “Gönlümüz ister ki köylerimizde yaşayan tüm gençlerimiz bu altın bilezik olan tarım ve hayvancılığı konuna taksın. Fakat son zamanlarda köylerde genelde aileler il’ler, İlçelere gidip ev alıp orada yaşama istiyorlar. Evet biz bunu azaltmak için elimizden geleni yapacağız”
“Gençlerimiz
vazgeçmemeli”
“Gençlerimiz bir heves ile tarım ve hayvancılığa giriyor fakat bir anda vazgeçiyorlar. Gençlerimiz tercihlerinden vazgeçmemeli. Tarım ve hayvancılığı gençlerimiz vazgeçmemsi için kıyısından köşesinden az da olsa bilmeleri lazım”
“153 projeden 130’u tamamlandı”
“Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı olarak biz gençlerimiz için projeler üretiyoruz. 2017 yılı Genç Çiftçi projesi kapsamında birçok proje gerçekleştirdik. Bunla birlikte 153 projeden 130’u tamamlanmış durumda” diye bilgilendirmede bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol