Genç beyinler projelerini sergiledi

Puhu Bilim Şenliğinin 10'cusu bu yıl Kırklareli Fen Lisesi'nde yeniden düzenlendi. Bu kapsamda Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 14 Mayıs Pazartesi günü, Kırklareli Fen Lisesinde öğrenciler tarafından hazırlanan, TÜBİTAK 4006 destekli 10. Puhu Bilim Şenliğine katıldı. Bir çok okuldan ve halktan katılımcısı olan, Puhu Bilim Şenliğinde Kırklareli Fen Lisesi öğrencileri kendi projelerini sergiledi.

14 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da bu yıl 10'cusu düzenlenen Puhu Bilim Şenliğine Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’de katlım gösterdi. 10. Puhu Bilim Şenliğine birçok okuldan ve halktan katılımcılar katıldı. Bilim Sergisi'nde öğrenciler, çevre düzenlemesinden kimyasal atıkların imhasına, bilimsel istatistiklerden kimyasal deneylere ve hatta basit çapta robot üretimine kadar olan projelerini gelen konulara tanıttı. Gelen konuklara bilimi yaşatarak anlatan Kırklareli Fen Lisesi Öğrencileri hazırladıkları sunumlarla ve kullandıkları aletlerle hoş görüntüler sahneliyor.
Birçok çalışmada eksiklik olduğunu düşünen ve eksiklikler ile ilgili ne tür çalışmalar yapılacağını göz önünde bulundurarak hem engellilere yönelik hem de yaşlılara yönelik çalışmalar yaparak değişik mucitler ortaya çıkardılar.
Gelen konuklara mikroskopla gözle görülemeyecek canlıları gösteren öğrenciler, konukları bilimsel deneylere tanık ediyor. Programda, TÜBİTAK 4006 Projesi adı altında okul öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırladığı projeleri tek tek inceleyerek fuar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Orhan Çiftçi, projelerin ortaya çıkmasında emeğini geçen öğrencileri, öğretmenleri ve okul idarecilerini tebrik etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. kara günler geride kalmak üzeredir 16 Mayıs 2018 Çarşamba 08:38:40

    Bir dehanın Atatürk'ün kurduğu ve gençliğe emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni imha etmenin tek yolunun onun gençliğinin imhası ile mümkün olacağını bulan emperyalist eşkiyalığın ilk hedefi Milli Eğitim oldu. Köy Enstitüleri'nin kapatılmaları ilk dolaylı saldırılarıydı dahili işbirlikçi hainleri yoluyla. Sonra 12 Mart ve 12 Eylül faşist cuntaları milli eğitime en ağır darbeleri vurarak laik eğitimi dinci sapık ideolojiler ile bezeyip gençliğin geleceği yaratan beynine hurafeler dolduracak bir projenin ilk uygulamalarını başlattılar. Gençliği bu yolla sindirilmiş ve zekası tarumar edilmiş bir ülkenin şimdi ne hallerde olduğu ortadadır. Gençlik ne varki tekrar uyanış ve direniş haline geçti ve karanlığı bilim ile defedip ülkeyi ve toplumu tekrar aydınlatma ve bilinç bilgi ve us ile donatma yolunu seçti.