Genç beyinler fikirlerini ortaya koydu

İlimiz Merkez Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” sergisinin açılışı yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen fuarın açılışına; Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Kurum Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri,  Okul Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında sergide 11 Fen Bilimleri, 9 Matematik olmak üzere toplam 20 proje hazırlandı ve 84 öğrenci görev aldı. Projeler tüm katılımcılar arasında büyük ilgi çekti ve öğrencilerin üstün gayreti takdirle karşılandı.

İlimiz Merkez Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” sergisinin açılışı yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen fuarın açılışına; Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Kurum Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında sergide 11 Fen Bilimleri, 9 Matematik olmak üzere toplam 20 proje hazırlandı ve 84 öğrenci görev aldı. Projeler tüm katılımcılar arasında büyük ilgi çekti ve öğrencilerin üstün gayreti takdirle karşılandı.
Tübitak Bilim Fuarı Kırklareli Cumhuriyet Ortaokulunda 08 Mayıs Salı günü saat 10:30’da Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım’ın katılımlarıyla açıldı. Açılış esnasında Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi emeği geçen herkese teşekkür etti.
Bilim Fuar’ında öğrenciler, çevre düzenlemesinden kimyasal atıkların imhasına, bilimsel istatistiklerden kimyasal deneylere ve hatta basit çapta robot ev üretimine kadar ve matematik çarpım tablosu ile ilgili olan projelerini gelen konuklara tanıttı. Gelen konuklara bilimi yaşatarak anlatan Kırklareli Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencileri hazırladıkları sunumlarla ve kullandıkları aletlerle hoş görüntüler sahneliyor. Tüm bunlarla hem engelli vatandaşlar için uyarıcı kağıt atık kutusu ve hidrolikler ile yapılan robotta büyük ilgi gördü. Bilim Fuar’ında bir çok okullarda öğrencilerde katılım gösterdi. Okul Müdürü Hüseyin Kalkan “Bilim Şenlikleri öğrenmeye istekli, merek eden, araştırmacı, bilinç bireylerin yetişmesine katkı sağlayan metotlardan biridir. Bilim Fuarı genç beyinlerin bilimin önemini kavrayarak birçok teorik bilginin gerçek yaşamda ki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşmesidir. “Büyük şeyleri başarmak için bilgi ve cesaret gerekli” Sözü bu düşünceyi destekler niteliktedir. Eğitim Kurallarının öncelikli amacıda öğrencilerin bu tür etkinlikleri ortaya çıkarmasına zemini hazırlamaktadır. Okulumuzda bu doğ-
rultuda hazırladığı yirmi proje ile bilim şenliklerine katkıda bulunmayı hedeflemiştir. Cumhuriyet Ortaokulu olarak hazırladığımız TÜBİTAK 4006 Bilim Fuar’ında emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
AK Parti Teşkilatı küçük mucitleri yalnız bırakmadı
Gün boyu devam eden TÜBİTAK 4006 Bilim Fuar’ına Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Teşkilatı da yalnız bırakmayıp destek oldu. Ziyarette küçük mucitler ile sohbet eden İl Başkanı Alper Çiler küçük mucitlere eğitim öğretim hayatında başarılar diledi.
Engelliler için önemli mucit
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuar’ında en çok dikkatleri çeken mucit ise sensörlü kağıt geri dönüşüm kutusu oldu. Engelliler ve geri dönüşüme yönelik yapıldığını dile getiren küçük mucitler hayat kolaylaştıran bir mucit olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. topluma rahmet yağan yarınlar nesli 09 Mayıs 2018 Çarşamba 17:28:38

    Tüm varoluş en mikrosundan en sonu olmayıp genişleyen-evrinen makrosuna değin bilimler sanatlar ve kültürler kollektivitesi ve aktivitesidir. Bu önermeden dünyaya gelip beşerî evrimi tahlil ettiğimizde beşeriyet bünyesinde daima en kritik dönem ve dönüşüm eşiğinde daima gizemli bir "yarına ait neslin" bugüne topluca gelerek toplumu yarına götürecek bir süreci başlattıklarını buluyoruz. Onları aydınlık yüzlerinden öğrenme ve öğretme eğilimli aşkın eylemleri ile ayırdetmek ve belirlemek olasıdır.