"Genç Sada" Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması bölge finali ilimizde yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki Yarışmalar kapsamında Kırklareli İmam-Hatip Lisesi organizasyonuyla gerçekleşen "Genç Sada" Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması bölge finali Kırklareli’nde yapıldı. Marmara bölgesinin dereceye giren öğrencilerinin yarıştığı bölge finalinde adaylar birbirinden iyi performanslar ortaya koydular.

16 Mart Cumartesi günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Genç Sada" Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması bölge finali Marmara bölgesinden ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Saygı duruşu ve akabinde okunan istiklal Marşı ile başlayan yarışmada sonrasında Sungurbey Camii İmam Hatibi Ali Akgün Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirdi.
“Biz Kur’an-ı Kerim’i anlamak zorundayız”
Bir selamlama konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit Akın, konukları selamlayarak konuşmasına başladı. Kur’an-ı Kerim’in insan tarafından yazılmayan bir eser olduğunun altını çizen Akın, Kur-an’ı bilmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak; “Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce düzenli olarak yapılan ortaokullar ve liseler arası "Genç Sada" Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması bu yıl ilimizdeki imam hatip ortaokulları ve İmam Hatip Lisesi organizesinde gerçekleştirilmektedir. Bildiğiniz gibi Kur’an-ı Kerim bir kişi tarafından yazılmış bir eser değildir. Bir el yazması, bir şiir, bir manzume değildir. Cenabı Hakkın bize lütuf ettiği ilmi bilimi kardeşliği dostluğu ve en zor anda müracaat edebileceğimiz bir kaynak olarak bizlere göndermiştir. Biz Kur’an-ı Kerim’i anlamak zorundayız. Onu bilmek zorundayız. Bir İslam ülkesi olarak buna uymak ve kabul etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
“En zor anımızda dahi başvuracağımız en güçlü kılavuz Kur-an’ı Kerim’dir”
Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kur’an-ı Kerim’in anlaşılması için yoğun çalışmalar yaptıklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit Akın, “En zor anımızda dahi başvuracağımız en güçlü kılavuz Kur-an’ı Kerim’dir. Bizi doğru yola yönlendirmeye yarayan bir eserdir. Bu nedenle İmam Hatip Liselerimizde, İmam Hatip ortaokullarımızda ve diğer okullarımızda Kur’an-ı Kerim’in öğrencilerimiz tarafından çok iyi olarak anlaşılması ve okunması için Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Son yıllarda dünyada İslam’a karşı bir ön yargı ve yanlış tutum olduğundan bahseden Akın, Yeni Zelanda’da Cuma Namazı sırasında yaşanan katliamı kınadığını belirtti. Yapılan bu gibi yarışmaların gençlerin doğru din bilinci ile büyümesini sağlayacağını kaydeden Müdür Akın, yarışmanın Kırklareli ve Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni etti. Akın’ın selamlama konuşmasının ardından önce ortaokul sonrasında ise lise düzeyindeki yarışmacılar Kur’an-ı Kerim’den belirlenen ayetleri okuyarak birinci olmak adına mücadele ettiler. Dereceye giren öğrenciler yapılacak olan Türkiye Finaline katılacak. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol