Genç Başkanlardan İl Genel Meclisine ziyaret

Lüleburgaz’a bağlı Ahmetbey Beldesindeki okulların sınıf başkanları Kırklareli İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, okulların öğretmen ve sınıf başkanlarının gerçekleştirdiği ziyarete Armağan Köyü Muhtarı Recep Dal’da köyünde yetiştirdiği çilekleri ikram ederek katıldı. Ziyarette talepler sıralandı, merak edilen sorular soruldu.

Ekim ayı son birleşiminde Kırklareli İl Genel Meclisi’nin konuğu Ahmetbey Beldesindeki okulların sınıf başkanları oldu. Okullardan öğretmenler ile Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş’ın da katıldığı ziyaret, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Yerel yönetimlerin işleyişi hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olabilmesi amacıyla yapılan ziyarette Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç’a fidan hediye etti. 

İl Genel Meclisi adına misafirlere hoş geldin konuşmasını yapan İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, kısaca İl Genel Meclisi’nin işleyişi ve amaçları hakkında bilgi sundu. Kendisinin de 28 yıl öğretmen olarak görev yaptığını ifade eden Karakoç, “Sizleri burada görmekten mutluluk duyuyorum. İl Genel Meclisine bizlerin yaptığı çalışmaları izlemeye geldiniz. Burada tüm ilçelerimizden seçilerek gelen il genel meclis üyeleri görev yapıyor. 5302 Sayılı Kanun kapsamında bizler burada görevlerimizi yerine getiriyoruz. Kırklareli ilimizin tüm ilçelerinin 179 tane köyünün su, kanalizasyon, yol, arazi yolları, bağlantı yolları, köy konakları, arıtma tesisleri, bunun yanında belediye sınırları dışındaki imar planları gibi işlere bizler bakıyoruz. Bu konularda burada kararlar alıyoruz. Valiliğimize sunulan bu kararlar burada onaylandıktan sonra uygulamaya geçiyor” dedi.
Daha sonra konuşan Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş’ta Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında beldelerindeki öğrencilere yerel idareleri tanıtmaya çalıştıklarını, pandemi nedeniyle ziyaretlerini sınıf başkanları düzeyinde tutuklarını burada öğrendiklerini ise sınıf başkanlarının okullarına giderek sınıflarındaki diğer arkadaşlarına anlatacaklarını kaydetti.
Altıntaş, “Yerel demokrasiyi güçlendirecek kurumları öğrenebildikleri kadar yerinde öğrenebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Biz Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinliklerini 2015 yılından bu yana gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 5 defa Ahmetbey Belediyesi 12 yıldızlı şehir unvanını kazandı. Şimdi yerel demokrasi ortağı unvanını kazandı ve devam ediyor. Bu yılda bitmeden Avrupa Şeref Bayramı Ödülünü kazanmamız sebebiyle Avrupalı bir parlamenter beldemize gelip bu ödülü bize takdim edecek. Bu süreç kendiliğinden ortaya çıkmıyor. Bu sürecin içerisinde İl Genel Meclisimizin çok değerli üyelerini payı bulunuyor.
Bugün burada olmamızın bir diğer önemli nedeni de İl Genel Meclisi üyelerimizin çevreyi korumak noktasında özelikle tarımsal alanlarla ilgili verdikleri mücadelelerdir. Bizim buradaki görevimiz demokrasimizin en küçük birimi olan sınıf başkanları ile yerel örgütleri çevreyi korumak noktasında harekete geçirmek. Çevreyi korumak noktasında bugüne kadar gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyorum.
Bir teşekkürü de Ahmetbey Cumhuriyet İlkokulu’nun bahçesinde gerçekleştirilen çevre düzenlemesine verdiğiniz katkılar dolayısıyla ediyorum. Buraya gelmişken küçük bir talebimizde olacak. Ahmetbey Beldemizdeki okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Bu noktada sizlerden gelecek destekler için teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
Altıntaş, ayrıca bölgede süren hızlı tren hattı inşaatı ile ilgili yüksek tonajlı hafriyat kamyonlarnın özellikle Paşaköy ve Sofular’ın Ahmetbey’e bağlantı yollarında ciddi anlamda tahribata neden olduklarını bu noktada İl Genel Meclisinden yolların düzeltilmesi için destek beklediklerini dile getirdi.
Öğrencilerin geleceğini daha önceden öğrenen Armağan Köyü Muhtarı Recep Dal da İl Genel Meclisinin genç misafirlerine köylerinde yetişen çilekten ikramda bulundu.
Toplantı daha sonra öğrencilerin soruları ile devam etti. Bir öğrencinin yüksek tonajlı kamyonların belde içine girmeden ilerleyebilmesi için çevre yolu yapılması talebine ise Meclis Başkanı Aydın Karakoç yanıt verdi. Karakoç, çevre yollarının Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı olduğunu bu yollara karışamadıklarını ancak İl Genel Meclisi olarak bu yönde bir tavsiye kararı alarak Karayolları Genel Müdürlüğüne iletebileceklerini söyledi. (F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol