''Gems Programı'' eğitimi yapıldı

Özel Kırklareli Fen Bilimleri Anaokulu öğretmenleri aldıkları ''Gems Programı'' eğitimi ile 2017-2018 eğitim öğretim yılına harika bir başlangıç yapmaya hazır.

''Fen ve Matematikte Büyük Gelişmeler'’ olarak çevrilen GEMS, program ile eğitimin öğrencilere daha kaliteli ve anlaşılabilir taşınması hedefleniyor.
GEMS nedir?
Fen bilimleri öğretmenleri GEMS programı hakkında bilgi verdi. “ Türkçeye ''Fen ve Matematikte Büyük Gelişmeler'’ olarak çevrilen GEMS; heyecan verici, etkili, fen ve matematik etkinliklerini sınıflara taşıyan kaliteli ve esnek bir ders programıdır.
Öğrencilerin fen ve matematik bilimlerindeki temel bilimsel kavram ve yöntemleri anlamalarını ve bu bilimlere karşı olumlu bir tutum edinmelerini sağlamak, bunun yanı sıra bağımsız öğrenen ve eleştirel düşünebilen bireyler yaratmak, böylelikle öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini sağlayarak fen ve matematik alanlarındaki başarılarını artırmak en büyük görevlerimizden biridir. Bu amaçla farklı eğitim sistemlerini incelemekte ve öğrencilerimiz için yararlı olacağını düşündüğümüz eğitim programlarını programımıza entegre etmekteyiz. Okulumuzda uygulanan Gems Programı ile çocuklar bilimsel deneyleri izlerken hayal güçlerini kullanabilmeyi; ilişki kurabilme ,düzenleme, ifade etme, deneyler yapma, bilinçli tahminlerde bulunma, öğrendiklerini hayata yansıtabilme, karşılaştırma ve gözlem yapabilme gibi bilimsel süreçlerini desteklerler. Geleceğe ışık tutacak bu günün çocuklarını hayal eden, fikir üreten ve bunu hayatın her aşamasında kullanabilen sosyal bireyler olarak yetiştirmek için biz hazırız” dediler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol