Gelir tespitine son müracaat tarihi 30 Kasım 2018

Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü hiçbir kapsamda sigortası olmadığı için genel sağlık sigortası kapsamına alınan vatandaşların 30 Kasım 2018 tarihine kadar gelir testi yaptırmaları gerektiğini bildirdi. 7143 Sayılı Vergi Ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 18/05/2018 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu Kanun ile hiçbir kapsamda sigortası olmadığı için genel sağlık sigortası kapsamına alınan vatandaşların 30 Kasım 2018 tarihine kadar gelir testi yaptırmaları gerekiyor. Gelir testi sonucunda ödeme gücü olmadığı tespit edilir ise vatandaşın Genel Sağlık Sigortasına ait geçmiş borçlarının tamamı silinecek.
Bu Kanun ile vatandaşlara Nisan 2018 ve öncesi döneme ait genel sağlık sigortası prim borçlarının faizleri silinerek, anaparanın ödenmesi için 31 Aralık 2018 tarihine kadar süre verildi. Ayrıca borçlarına bakılmaksınız 31 Aralık 2018 tarihine kadar sağlık yardımlarından yararlanabilme imkanı sağlandı.

Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, vatandaşları gelir testi yaptırmaları gerektiğini konusunda uyardı. Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere, 7143 Sayılı Vergi Ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 18/05/2018 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu Kanun ile hiçbir kapsamda sigortası olmadığı için genel sağlık sigortası kapsamına alınan Vatandaşlarımızın muhakkak 30 Kasım 2018 tarihine kadar gelir testi yaptırmaları gerekmektedir. Gelir testi sonucunda ödeme gücü olmadığı tespit edilir ise Vatandaşlarımızın Genel Sağlık Sigortasına ait geçmiş borçlarının tamamı silinecek. Bu Kanun ile Vatandaşlarımıza Nisan 2018 ve öncesi döneme ait genel sağlık sigortası prim borçlarının faizleri silinerek, anaparanın ödenmesi için 31 Aralık 2018 tarihine kadar süre verildi. Ayrıca geçmiş borçlarına bakılmaksızın 31 Aralık 2018 tarihine kadar sağlık yardımlarından yararlanabilme imkanı sağlandı” denildi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol