Gelin geldiği köyde patron oldu

İstanbul'dan eşinin köyüne dönen Asiye Avcı, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in himayelerinde yürütülen "Vali hanım çileği" projesi kapsamında başladığı çilek yetiştiriciliğiyle kendi işinin patronu oldu. İki yıl önce İstanbul'da tanıştığı eşi Önder Avcı ile evlenen Asiye Avcı, geçen yıl Kırklareli'nin Armağan köyüne taşınmaya karar verdi.

Aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla iş hayatına atılmak isteyen ancak köy imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle sıkıntı yaşayan Avcı, "Vali hanım çileği" projesiyle hayallerini gerçekleştirdi.
Şalvar giyip çapasını eline alan Avcı, Vali Esengül Civelek'in desteğiyle aldığı çilek fidelerini eşinin daha önceden buğday ektiği tarlaya dikti.
İlk etapta iki dönüm tarlada çilek yetiştiren Avcı, bu yıl üretimini 15 dönüm alana çıkararak, aile bütçesine aylık 3 bin lira katkı sağlıyor.
Başarı öyküsü ile kısa sürede herkesin takdirini toplayan Avcı, hem aile bütçesine hem de köyünün ekonomisine katkı sağlıyor.
- "Köyde kendi işimin patronu oldum"
Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok kısa sürede köy hayatına alıştığını söyledi.
Yaklaşık bir yıl içerisinde köy yaşamına ayak uydurduğunu belirten Avcı, İstanbul'da geçirdiği yıllara üzüldüğünü söyledi.
İstanbul'dan köye taşınırken hafızasında çok büyük tereddütler olduğunu ifade eden Avcı, köye taşındığında en doğru kararı verdiğini anladığını belirtti.
Köy hayatını artık hiçbir şeye değişmeyeceğini aktaran Avcı, "Şırnak'ta doğdum ve büyüdüm, yaklaşık 5 yıl İstanbul'da yaşadıktan sonra eşimle tanışarak evlendik. Daha sonra eşimin köyüne taşınarak, Valimiz Esengül Civelek'in yardımlarıyla başladığım çilek yetiştiriciliği projesiyle kendi işimin patronu oldum.
Artık çok mutluyum ve her istediğimi gerçekleştirebiliyorum." diye konuştu.
Girişimci ruhu olan tüm kadınları iş hayatına davet eden Avcı, özellikle köy kadınlarının bu tür projelerle aile bütçelerine katkı sağlayabileceklerini anlattı.
Yıllardır kurduğu iş hayallerini eşinin köyünde gerçekleştirdiğini dile getiren Avcı, şöyle devam etti:
"Biz yaklaşık 5 yıl önce ailemle birlikte Şırnak'tan İstanbul'a taşındık. Daha sonra eşim Önder ile tanışarak evlendik. İstanbul'da geçim sıkıntısı nedeniyle eşimle birlikte köye taşınmaya karar verdik. Çalışmak ve aile bütçesine katkı sağlamak istiyordum ama köyde imkanlar çok kısıtlı. Bir gün köyümüze gelen Valimiz Esengül Civelek ile tanışarak, 'Vali hanım çileği' projesi hakkında bilgiler aldım.
Eşimin daha önce buğday ektiği tarlaya çilek fideleri diktim. Eşim tabii bu esnada hayretle beni izliyordu. İlk etapta 2 dönüm tarlaya ekmiş olduğum çilekleri bu yıl 15 dönüme çıkarttım. Çünkü çilek ile aile bütçemize ciddi anlamda katkı sağlamaya başladım. Bu süreçten sonra patron oldum ve eşim de bana destek olmaya başladı."
Önder Avcı da eşiyle gurur duyduğunu ve her zaman eşinin arkasında olduğunu bildirdi.
Eşinin diğer köy kadınlarına da örnek teşkil ettiğini vurgulayan Avcı, eşinin artık evde ve işte patronu olduğunu sözlerine ekledi. (AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol