Geleneksel Kaynarca Su Festivali gerçekleşti

Geçtiğimiz yıl yaşanan terör olaylarından dolayı askıya alınan Kaynarca Su Festivali bu yıl kapılarını ziyaretçilerine açtı.
6-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen festival ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Serdar Türker;
“ Geçtiğimiz yıl yaşanan üzücü olaydan ötürü askıya aldığımız
Su Festivalimiz bu yıl kapılarını açtı ve çok güzel karelere sahne oldu. Halkımıza çok güzel etkinlikler ve konserler serüveni hazırladık. Ben şimdiden katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Trakya'da festival rüzgarları başladı. Her yıl belediyelerce kış aylarının yorgunluğunun atılıp stresten uzak bir hafta geçirmek için düzenlenen kültür sanat ve müzik festival/şenliklerinde, birbirinden ünlü sanatçılarda sevenleri ile buluşuyor. Kaynarcanın ardından festival rüzgârı, Kakava ile devam edecek. Geçtiğimiz yıl terör olaylarından dolayı iptal edilen “Su Festivali” bu yıl 6-7 Mayıs tarihlerinde Kaynarca’da düzenlendi. 

Birbirinden değerli yöresel sanatçıların sahne aldığı etkinlikler 3 gün 2 gece sürdü ve binlerce vatandaş katılım gösterdi. Festival ile ilgili açıklama yapan Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker; “ Geçtiğimiz yıl terör olaylarından dolayı askıya aldığımız Su Festivalimizi bu yıl gerçekleştirdik. 6-7 Mayıs tarihlerinde düzenlediğimiz etkinlikler ile kutlanan festivalimize tüm Kırklareli halkımız katılım göstererek bizleri onurlandırdı. Kaynarca’mızın tarihini görüyorsunuz. Ben bir dahaki yıl görüşmek üzere diyerek hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum”dedi. Kırklareli’ne bağlı Kaynarca Beldesi’nde Belediye Başkanlığınca geleneksel olarak düzenlenen “Su Festivali” Mayıs ayında çeşitli konserler ile düzenlendi. Festival kapsamında 6 Mayıs Cumartesi günü Kaynarca İnönü Cumhuriyet Meydanı’nda Belediye Başkanı Serdar Türker tarafından Atatürk anıtına çelenk konulup saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanlığınca geleneksel olarak düzenlenen festival Edirne Belediye Bandosu ile açılış kortejinin ardından festival açılmış oldu. Festival Programı kapsamında düzenlenen etkinlikler; 6 Mayıs Cumartesi “17.00 Açılış Korteji, 18.00 Folklor Ekibi Gösterisi, 19.00 Dans Grubu, 20.00 Rumeli Gökhan Konseri, 21.00 Ersen Evren Konseri, 22.00 Sibel Mirkelam Konseri, 24.00 Havai fişek gösterisi” 7 Mayıs Pazar; “11.00 Tavla Turnuvası, 13.00 Kaynarca Moto Clup ve Bölge moto clup üyeleri etkinliği, 14.00 Su perisi yarışması, 15.00 “Derelerimiz aksın, gözyaşlarımız değil” adlı konferans, 18.00 Şair Alaeddin İkican şiir dinletisi, 19.30 Afra Akbaş konseri, Sihirbaz Berke Çıldam, 20.30 GENKAD, dans, Trakya, 21.00 Trockya Blues Konseri, 21.30 Romca Rumeli, 22 Suzan Kardeş Konseri, 24.00 Havai Fişek gösterisi ve kapanış”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Trakya'daki en çalışkan en sevilen kendi partilileri tarafından bile en kıskanılan başkan. Bu adam Kırklareli'ne vekil olsa ya.