Geleneksel Dallık İki Yıl Aradan Sonra Yeniden Hayat Buldu

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen dallık etkinliği Covid-19
salgınından dolayı iki yıldır yapılamıyordu. Dün gerçekleşen dallık etkinliğinde Bülbül Korusuna akın eden Uzunköprülü vatandaşlar keyifli bir günü geride bıraktı. Kimi vatandaş mangalını yakarken kimisi ise alanda ustalar tarafından çevirilen oğlakların tadına vardı. Çok sayıda esnaf da dallıkta tezgah açarak ürünleri Uzunköprülülerin beğenisine sundu.

Mayıs ayının 3. Veya 4. Pazar günü Bülbül koruluğunda yapılan dallık etkinliği iki yıl sonra yeniden hayat buldu. Dün gerçekleşen Dallık etkinliğine Uzunköprü merkezden ve çevre ilçelerden Bülbül’e akın eden vatandaşlar, sabah saatlerinde yaptıkları pikniğin ardından çaylarını demledi. Çay arasından sonra alışveriş yapmak için Koruluk içinde kurulan pazara giden Uzunköprülüler, alışverişlerini tamamladıktan sonra öğlen yemeklerini yemek için mangallarını ateşlediler. Yemeğin ardından kimi vatandaşlar kısa bir uykuya dalarken kimileri ise komşular ile keyifli bir sohbete daldılar. Çocuklar ise gün boyu akranlarıyla top oynamayı tercih ettiler.

SENEDE BİR GÜN ‘VUR
PATLASIN ÇAL OYNASIN’
Kurulan çadırlarda ve hamaklarda dinlenen vatandaşlar, yanında getirdikleri veya pazarda satılan soğuk meşrubatları yudumlayarak öğlen sıcağının bunaltısını üzerlerinden atmaya çalıştı. Seyyar ince saz ekiplerinin de bulunduğu dallık alanında zaman zaman oyun havaları ile göbek atan Uzunköprü Halkı, yoruldukları anda kurdukları hamaklarda kestirme yaptılar. Güneşin alçalmasıyla toplanmaya başlayan vatandaşlar, evlerine doğru yola seneye bir daha buluşmak üzere yola çıktı.

DALLIĞIN TARİHİ

Dallık. Uzunköprü'de baharın gelişini kutlamak için ilçe halkının, civar kasaba ve köy insanlarının Bülbül Korusu'nda bir araya gelerek yemek yiyerek, oyunlar oynayarak eğlendiği piknik. Keşan, Malkara ve çevresinde de Hıdırellez günü yapılan geleneksel şenliğe verilen addır. Son yıllarda Keşan Belediyesi'nce düzenlenen Dallık Şenliği, Mayıs ayının ikinci pazar günü Kılıç Köyü mevkiinde yapılmaktadır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol