“Geleneksel 3. Çocuk Şenliği”

Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından "Geleneksel Çocuk Şenliği" programı başladı. 30 Mayıs Salı günü başlayan program 2 Haziran Cuma günü sona erecek. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve Kırklarelili çocuklar için ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlikte, retro dansı, işaret dili gösterisi, tiyatro ve çocukları eğlendirici aktiviteler bulunuyor

Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından 30 Mayıs 2017 günü "Geleneksel Çocuk Şenliği" başladı. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve iki gün sürecek olan etkinlik, Rektörlük Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın katılım gösterdiği etkinlikte çocuklar, Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından hazırlanan retro, şarkı danslar, çocukları eğlendirici aktiviteler ve tiyatro gösterileri ile eğlenceli saatler geçirdi. Diğer yandan yine Çocuk Gelişimi Öğrencileri tarafından yapılmış olan magnetler, oyuncaklar, rengârenk minderler, kitap ayraçları, süs eşyası, oyuncak ve kitaplar davetlilere sergilendi. Satışa sunulan ürünlerin gelirinin yine okul yararına kullanılacağı bildirildi. Stantların yanında, etkinliğe gelen miniklerin yüzlerini rengârenk boyayan öğrenciler, hazırladıkları balonları miniklere armağan etti.
Aşkın; "Bu programın çok özel bir yeri var"
Dün saat 15.00’da gerçekleşen etkinlik Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın açılış konuşması ile başladı. KLÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğretim üyesi ve öğrencileri tarafından hazırlanan programı çok beğendiğini ifade eden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın konuşmasına şöyle devam etti "Kırklareli Üniversitesi ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği içerisinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerimiz tarafından hazırlanan çocuk şenliği programının ilk gün heyecanını yaşıyoruz. Öğrencilerimiz 1 yıl içerisinde büyük emek ve özveri ile çalıştılar. Hazırlamış oldukları etkinlikleri küçük yaştaki çocuklar ile paylaşacaklar. Siz değerli veliler burada bizlerle birlikte heyecanımızı paylaştığınız için teşekkür ederim. Şuanda çocuklarımızın gözlerinde heyecanı ve ışıltıyı görüyorum. Bakışları duru, masum, hayata umutla ve mutlulukla bakabilen çocuklar ile bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Çocuk dünyanın en büyük mutluluğudur. Çok fazla sıkmamak adına şenliğin amacına ulaşacağını düşünerek, Üniversite olarak biz toplumla, halkla, annelerle babalarla birlikte mutlaka bir faaliyet içinde olmak istiyoruz. Yani üniversitemizin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri değişik açılardan toplumun değişik kesimlerini ilgilendiriyor. Onlarla birlikte olmaya gayret ediyoruz.
İşte bu da, bizim toplumumuzun en güzel çiçekleri diyebileceğimiz küçük miniklerle ve anne babalarıyla yaptığımız güzel bir program. Bundan dolayı da bu programın çok özel bir yeri, önemi ve özelliği var. O bakımdan biz bundan dolayı çok sevinçliyiz. Bir taraftan öğrenciler; öğrendiklerini, mesleki bilgilerini, edindikleri tecrübeyi, birikimi buradaki çocuklarla beraber sergileme imkânı bulurken; diğer taraftan da minik yavrularımız üniversite ile bizimle bütünleşmiş oluyor. Emeği geçen öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum.”dedi. Aşkın konuşmasının ardından, Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin hazırladığı müzikal skeç ve dans gösterisi gerçekleşti. Anne babaları ve öğretmenleri ile salonu dolduran minikler, gerçekleşen skeç tiyatrolar, palyaçolar, işaret dili gösterileri dans gösterileri ile eğlenceli saatler geçirdi. Öte yandan ebeveynlerde bu etkinlikten memnuniyetlerini dile getirerek, “Kırklareli’nde son zamanlarda gerçekten çok önemli ve anlamlı etkinlikler yapılıyor. Özellikle üniversite öğrencilerimizin çocukları yakından düşünerek, bu denli anlı etkinliklere imza attıkları için onları kutluyoruz. Burada bugün hemen her bölümde çok büyük emek gördük. Geleceğin çocuk yetiştiricisi olacak bu genç yaştaki öğrencilerin ortaya koydukları performans ve emek çok büyük bir alkışı ve takdiri hak ediyor. Hem okurken aynı zamanda bu tür aktivitelerle muhatap olmaları gerçekten çok sevindirici. Bizler de bu etkinliğin bir parçası olarak, çocuklarımızı son derece mükemmel bir hazırlanmış bu programı yakından görmeleri adına buraya geldik. Umuyorum ki bundan sonra ki süreçte tüm öğrencilerimiz istedikleri en uç noktada kendilerine yer bulurlar. Tekrardan böylesine anlamlı bir program hazırladıkları için hepsine şükranlarımızı sunuyoruz” dediler. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin hazırlamış olduğu eğlenceli aktiviteler, tiyatrolar, dans gösterilerle başlayan etkinlikler 2 Haziran Cuma günü saat 15.00’da Rektörlük Kültür Merkezi Sergi Salonu ve Fuaye alanında yapılacak olan “Çocuk Resimleri Sergisi” ile son bulacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol