Gelecek için kenetlenme vakti

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2019-2022 dönemi çalışmalarını şekillendirecek Stratejik Plan hazırlama süreci kapsamında gerçekleştirdiği KTSO Dış Paydaş Toplantısı, Kırklareli Protokolü ve STK’larının yoğun katılımıyla yapıldı.

Toplantıda Kırklareli'nin kalkınması sürecinde sorunlar, ihtiyaçlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Kırklareli ticari hayatının gelişmesi, tarım, hayvancılık ve gıda ürünlerinin ekonomik gelirlerinin arttırılması ve turizm potansiyelinin etkin şekilde değerlendirilmesi olarak üç ana başlıkta yapılması gerekenler çok yönlü olarak tartışıldı. Programın açılış konulmasını yapan Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık yaptığı açılış konuşmasında, oda olarak kentin kalkınma sürecine rollerini netleştirerek doğru katkıları vermek istediklerini söyledi. Başkan Ilık, "Oda olarak 2022 yılına kadar yapacağımız çalışmalara temel teşkil edecek stratejik planımızı büyük bir titizlikle hazırlıyoruz. İlimize daha iyi hizmet edebilmek adına bu süreci çok önemsiyoruz. Kabuğunu kırmış, üyeleri ve kentteki tüm paydaşlarıyla ilişkilerini geliştirmeyi hedefleyen bir kurum olarak, bugün bu toplantıda sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm sorunları ve çözüm yollarını bildiğini iddia eden yaklaşımın aksine; ortak akla, birlik ve beraberliğe inanıyoruz. Kırklareli'ni geleceğe taşımak için kentimize hizmet veren tüm kuruluşların kenetlenmesi gerektiğini düşüyoruz” dedi. Birçok alanda Kırklareli’nin potansiyelini değerlendireceklerini söyleyen Başkan Ilık, “Dış paydaş toplantımız, ilimizin gelişimi konusunda çaba sarf eden kurumlarımız ile istişare fırsatını bize sunuyor. Amacımız az önce saydığım gelişim alanlarında Oda olarak farklı projeler başlatmaktan ziyade, paydaşlarımızla İşbirliği fırsatlarını görebilmek, ilimizin kalkınmasını için oynayacağımız rolü ve hâlihazırda yapılan çalışmalara vereceğimiz katkıyı netleştirebilmek. Bu toplantının sadece stratejik planını hazırlayan Odamıza değil, salondaki tüm paydaşlara iş birliklerini geliştirme fırsatını sağlayacağını da düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Başkan Soner Ilık’ın konuşmasının ardından Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Beje ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının sonuncusu ise Kırklareli Valisi Osman Bilgin tarafından yapıldı. Kırklareli TSO’nun projelerini sadece iç paydaşlarla değil dış paydaşlarla da iç içe planlayarak yapmasının çok önemli olduğundan bahsetti. Ülkemizin en büyük problemini plansız yaşamak olarak niteleyen Vali Bilgin, Kırklareli’nin çok iyi konumlandırılması ve kapasitesinin kullanılması gerektiğini söyledi. Kırklareli’nin avantajlarından bahseden Vali Osman Bilgin, stratejik planlamanın çok gerekli olduğunu dile getirdi. Bu nedenle Kırklareli TSO’nun yaptığı toplantının büyük önem taşıdığını kaydetti. Herkesin realistik düşünmesinin ve sonuç almaya odaklı davranmasının gerektiğini ifade eden Vali Bilgin, bütün paydaşların ülkenin kalkınması için gerekli hamleleri düşünmesi gerektiğini belirtti. Vali Osman Bilgin’in konuşmasının sonrasında Rahmi Aladağ tarafından yönetilen Dış Paydaş Toplantısının tartışma kısmı başladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol