Geleceğin yıldızları sahada

Kırklareli Vali Mustafa Yaman Spor Tesisleri’nde sporcular, kendilerini gösterebilmek adına her zaman olduğu gibi ellerinden gelen tüm mücadeleyi ortaya koyarak, geleceğin parlayan yıldızları olmak için aday gösterebileceğimiz performanslar sergiliyorlar.
Kırklar Haber

Ulusal ve Uluslar arası arenada hem İlimizi hem de ülkemizi temsil edebilmek adına her daim profesyonelliğe Gelişmiş Ligler ile adım atan Kırklarelispor alt yapı takımları kendi liglerinde birbirinden önemli karşılaşmalar oynamaya devam ediyor.
“Profesyonel kramponların yolu”
Oynanan karşılaşmaların ardından görüşlerini dile getiren teknik adamlar, bu karşılaşmalarda genç futbolcuların psikolojik ve bedensel olarak profesyonelliğe adım attığını, takım oyununu ve saha içerisinde anlık karar mekanizmalarının geliştiğinin altını çizdi. Teknik adamlar Gelişim Ligleri’nin en güzel tarafının bu olduğunu vurgulayarak yaptıkları açıklamalarda şu ifadeler yer aldı; “Futbolun dünyanın en çok izlenen spor dalı olduğu göz önünde bulundurulduğunda, profesyonel arenada, büyük takımlarda mücadele etmenin ne kadar zor olduğu da ortaya çıkıyor. Gelişim Ligleri, bu bağlamda çocukları psikolojik olarak bu atmosfere hazırlamak, onların ileride ülke ve dünya çapında nam salmış takımlarda mücadele etmelerine ön ayak oluyor. On binlerce seyircinin önünde maçın kaderini değiştirecek kararlar verebilmek, takım oyununu en iyi şekilde sahaya yansıtmak, öngörülerinin açık olabilmesi adına Gelişim Ligleri çok önemli. Bu amaca hizmet eden, çocukları geleceğe hazırlayan bu ligler, aynı zamanda futbolun seyir zevkini de seyirciye aktarıyor.”
“Bu yetenekler ziyan olmayacak”
Gelişim Ligleri sayesinde, genç yetenekler dikkat çekebiliyor ve geleceklerini futbol anlamında çok iyi yerlere gelerek değerlendirebiliyorlar. Yetenekli, başarılı ve futbola âşık çocuklar dikkat çekemeyerek heba olmuyorlar. Bu da başta bizler olmak üzere herkesi çok ama çok sevindiriyor. Bu tür organizasyonlarda büyük takımların dikkatini çekerek iyi yerlere gelmeyi başarmış birçok futbolcu var” diyerek sözlerini tamamladılar.
“Yetenekler göz ardı edilemez”
Gelişim Ligleri sayesinde, genç yetenekler dikkat çekebiliyor ve geleceklerini futbol anlamında çok iyi yerlere gelerek değerlendirebiliyorlar. Yetenekli, başarılı ve futbola âşık çocuklar dikkat çekerek heba olmuyorlar. Bu da başta bizler olmak üzere herkesi çok ama çok sevindiriyor. Bu tür organizasyonlarda büyük takımların dikkatini çekerek iyi yerlere gelmeyi başarmış birçok futbolcu var.
“Çocuklar yeni yerler görüyor, yeni arkadaşlıklar kuruyorlar”
Bu liglerin en önemli avantajlarından bir tanesi de çocukların kendilerine yeni arkadaşlar edinmeleri, sosyalleşmelerini sağlıyor. Başka illerden gelen çocukların nelere dikkat ettiklerini, nelerden hoşlandıklarını anlamaya çalışan futbolcular, başkalarının fikirlerine de önem vermeyi öğreniyorlar. Onlarla paylaşmanın, birlik ve beraberlik içerisinde fikir alışverişi yapmanın önemini anlıyorlar. Bu da onların daha erken yaşlarda kendilerini geliştirerek, futbolun sadece saha içerisinde mücadele etmek anlamına geldiğini algılamalarını sağlıyor.
“Skor odaklı değil”
Saha içerisinde her ne kadar rekabet en üst seviyelerde olsa da skor her zaman ikinci planda kalıyor.
İlk önceliğimizi genç futbolcularımızın profesyonelliğe adım atmalarını, rekabetin sadece saha içerisinde olduğunu ve sosyalleşmenin, kendini ifade etmeninin her zaman gerekli olduğunu anlamalarına vesile oluyor Gelişim Ligleri.
Bu bağlamda onlara sürekli bunu anlatıyoruz. Sahada öğrendikleriniz, nerelerde zayıf kaldığınızı tespit ederek, oralara yoğunlaşmalarını sağlıyor, ona göre çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol