Geleceğin girişimcileri buradan çıkacak

Sektörde öncü firmaların da kullandığı “desing thinking” yöntemi ile öğrenciler, yenilikçi iş fikirleri bulmaya çalıştı.

Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile gerçekleştirilen Wake Up Yenilikçi İş Fikri Bulma Kampı etkinliği başladı. 2 gün boyunca sürecek etkinlik sonrasında katılımcı üyelere sertifikaları takdim edilecek.

Trakya Bölgesi’nde girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve gençleri teknoloji odaklı girişimciliğe teşvik etmek amacıyla Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği çerçevesinde 17-18 Aralık tarihlerinde “Wake Up Yenilikçi İş Fikri Bulma Kampı” düzenlenecek. Etkinliğin ilk gün programı 17 Aralık’ta saat 13.00 itibariyle başladı.
Öğrencilere “desing thinking” yöntemin aktarıldı
“Yeni İşim Girişim Programı”nın Kırklareli Üniversitesindeki 2018-2019 eğitim öğretim yılı faaliyetleri kapsamında Kırklareli Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen eğitim, Girişim Merkezi İş Kurma ve Geliştirme Danışmanı Nuray Yavuz tarafından verildi.Eğitimde öğrencilere girişimcilik ekosistemi hakkında bilgiler verilerek; prototipleme becerisi kazanmaları, pazarı anlamaları ve araştırma yapma yöntemlerini öğrenmeleri amaçlandı. Sektörde öncü firmaların da kullandığı “desing thinking” yöntemi ile öğrenciler, yenilikçi iş fikirleri bulmaya çalıştı.İki gün sürecek eğitimin ilk gününde tasarım odaklı düşünce ekseninde ekipler oluşturuldu. Ardından ekiplerden beyin fırtınası yaparak deneyim, yetenek, kaynaklar, hobiler, ilgi alanları ve teknoloji fikirleri ile iş zarı oluşturmaları istendi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol