Geleceğimizin Teminatları Okullu Oldu

Anasınıfı ve ilkokul 1.sınıf öğrencileri sıralara oturmanın heyecanını ilk kez yaşarken 5. sınıfları ortaokula geçmenin heyecanı sardı. Lise hayatına yeni adım atan 9. sınıflar için ise önümüzdeki iki gün ders seçimleri yapılacak.

Önadım Haber

10 Eylül 2018 tarihi itibariyle anasınıfı ve ilkokul kayıtları ve 5.sınıf kura çekimleri başlamasıyla birlikte veliler işini şansa bırakmamak adına ilk günden kayıt sırasında yerlerini aldılar.
İkametgah adresine göre kayıt
Geçtiğimiz tarihlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruya göre; okul öncesi eğitime ve ilkokul 1.sınıfa başlayacak olan öğrencilerin velileri, ikametgah adreslerine göre belirlenen okullara yöneldiler. Pazartesi günü gerçekleşen kayıt sayısı; Yayla Ayçiçeği Anaokulu’nda 75 öğrenci oldu. Hamdi Helvacı İlkokulu’ndaki yetkililerden aldığımız bilgilere göre; pazartesi günü anasınıfına 123, ilkokul 1.sınıfa ise 225 öğrenci kaydı yapıldı. Ziya Gökalp İlkokulu’nda pazartesi günü anasınıfına 50 ve ilkokul 1.sınıfa ise 107 öğrencinin kaydının gerçekleştirildiği bilgisine ulaştık. Yayla Ayçiçeği Anaokulu Müdürlüğü'nden Gazetemize yaptığı açıklamada :
''Yeni Milli Eğitim Bakanımızın gelmesiyle birlikte öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini artırmak için çalışmalara ağırlık verildi''
''Yeni Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un göreve gelmesi ile birlikte öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini artırmak için seminerlere düzenleniyor. Bu amaçla yürütülen projelerden biri de ''Öğretmenlerimizle 2023'' Öğretmenlerimizle 2023´e Projesi kapsamında öğretmenlerimizin, mesleki yeterliliklerini, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek, yayımlanan öğretim programlarının etkili ve verimli bir şekilde aktarımını sağlayabilmek amaçlanmaktadır. Bu bağlamda öğretmenlerimizin, etkili öğretim yöntem ve tekniklerini, öğrenci merkezli ve aktif öğrenme anlayışıyla sınıf içi uygulamalarda hayata geçirebilmeleri için; bilgilerini tazeleyebilmeleri,becerilerini geliştirmeleri, tutum ve davranışlarıyla rol model olabilmeleri hedeflenmektedir.Bu kapsamda hazırlanan eğitim içeriklerinin öğretmenlerimize en etkili şekilde aktarılması amacıyla eğitici eğitimleri gerçekleştirilmektedir.
''Öğrencilerin gözü velilerde''
''Öğrencilerin gözleri velilerde; veliler öğrencilere cesaret ve güven vermeliler, okulun nasıl biryer olduğu anlatılmalılar. Okulun güzel ve eğitim için olduğunu anlatmalılar ama aileler kaygılı olurlar ve bu kaygıyı çocuklarına da yansıtırsalar çocuklarda bir kaygı problemi oluyor. Öncelikle sabırlı olmaları lazım kendilerini ve çocuklarına güvenmemeliler. Çocuklarımızda genelde özgüven problemi oluyor. Aileler çocuklarına herşeyi halledebileceklerini ve kendi başlarına bir birey olduklarını anlatmalılar.
''Çok yoğun talep var''
''Bu yıl 75 öğrenci kaydı aldık. Çok yoğun talepler var. Özellikle 5-6 yaş grubu anaokul eğitimi zorunlu olduğu için onları dışarda bırakmamak adına 5-6 yaş grubu 2 sınıf, 3 yaş grubu bir sınıf, 4 yaş grubu içinde bir sınıf olmak üzere toplam 4 sınıfımızla hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı bütün öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olsun." ifadeleri kullanıldı.
Okuma yazmanın ilk adımı ebeveynle başlıyor
Tecrübeli öğretmenlerden aldığımız bilgilere göre; öğretmenler, yazmayı yeni öğrenecek çocuklar için önce kendi isimlerini daha sonra da anne ve babasının isimlerini yazmayı öğretmeyi tercih ediyorlar. Yıllardır duymaya alıştıkları isimleri, kelimeleri yazmayı öğrenmek, çocuklarda daha kalıcı olmasının yanı sıra öğrenme isteğini arttırıyor ve motive edici oluyor. Okumayı öğrenene kadar geçen süreçte; çocuklara ilk defa duyacakları kelimelerin olduğu metinlerin okunması, onlarda merak duygusunu uyandırıyor.
Ortaokullu oldular
5.sınıflar, 10 Eylül 2018 tarihi itibari ile okul rehberi eşliğinde gerçekleşen uyum eğitiminin ardından kura çekimlerini gerçekleştirdi. Kırklareli’ de de Cumhuriyet Ortaokulu’nda kura heyecanı yaşandı. 131 öğrencinin kura sonucu yeni sınıflarına yerleştiği günde; öğrenciler arkadaşlarıyla aynı sınıfa düşmek için dua etti. Okul Müdürü Hüseyin Kalkan, öğrencilere "Cumhuriyet ailesine hoş geldiniz" derken 2018-2019 eğitim-öğretim yılının güzel geçmesini diledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol