Geleceğe ilk adım “TrakyaKAriyer Günleri” Kırklareli Üniversitesi’nde

3-4 Mayıs 2017 tarihinde Trakya Üniversitesi ile başlayan TrakyaKAriyer Günleri, 11 Mayıs 2017 Trakya Üniversite’sinin ardından, 24-25 Mayıs 2017 tarihinde Kırklareli Üniversitesi ile son bulacak. Etkinliklerde, alanında uzman isimler öğrenciler ile buluşacak. Öğrenciler, kurulan stant alanlarında şirketlerle ilgili ön bilgileri alıp iş ve staj görüşmeleri yapacak,  ulusal ve uluslararası kurumların temsilcilerinin katıldığı eş zamanlı 5 atölye çalışmasında kariyer odaklı uygulamaları deneyebilecekler.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan, Kırklareli Üniversitesi ve İŞKUR Kırklareli İl Müdürlüğü’nün paydaş olarak yer aldığı “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetlerinin Verilmesi Projesi” kapsamında yer alan “Kırklareli Kariyer ve İstihdam Fuarı”nın açılışı yapıldı. Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsünde yapılacak alan “Kırklareli Kariyer ve İstihdam Fuarı”nın açılışına; Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy, birçok öğretim görevlisi ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent Şengörür, çok güzel paneller var, öğrencilerimizin bu panelleri kaçırmaması tavsiyesin de bulunarak, “Bölgesel ölçekte işverenler ile üniversiteler arasındaki bağı güçlendirerek oluşturulacak bu modelin, gençlerin ve yeni mezunların istihdamının artırılmasına katkı sağlaması ve ülke çapında örnek teşkil etmesini ümit ediyoruz” dedi. Rektörün konuşmasının ardından Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy tarafından “Kırklareli Kariyer ve İstihdam Fuarı”nın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra başta Vali Esengül Civelek başta olmak üzere öğrenciler fuar alanında açılan stantlar gezdi.
Büyük Şirketlerden
bilgiler aldılar
Dün açılan fuarda atölye çalışmaları yapıldı. “Etkinlikte öğrenciler, bölgenin büyük işletmeleri ile bir araya gelerek kurulan stant alanlarında şirketlerle ilgili ön bilgiler aldı. Ulusal ve uluslararası kurumların temsilcilerinin katıldığı atölye çalışmalarında farklı uygulamalar yapıldı. Ayrıca düzenlenen panellerde; İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Sinan Yalçın, UNDP İletişim Uzmanı Faik Uyanık, Bahçeşehir Üniversitesi ve Uğur Eğitim Kurumları Direktörü Sevtap Engin, Lobby&Evrostur Kurucusu Nehir Gergin FU Gayri Menkul A.Ş İnsan Kaynakları Yöneticisi Demet Tansuğ Akkuzu, KAGİDER Temsilcisi & Monist Tasarım Kurucusu Sibel Türker, konuşmacı olarak katıldı.
Bugünkü Panel Etkinliğine katılacak konuşmacılar ise; Gazeteci ve Danışman Serdar Kuzuloğlu, Mindful Akademi Kurucusu Erhan Ali Yılmaz, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Ergül Hacim, Biletix Satış Kanalları Müdürü Semiray Karakoç Onur, TSI Group Kurucusu Nilay Aydoğan, Pina Zeytinyağı Kurucusu Merve Purde, Sandoz İş Geliştirme Direktörü Çağatay Çelik, TürkTelekom Pazarlama Direktörü Ömer Barbaros Yiş yer alacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol