"Geçmişten Günümüze Mehmetçiğin Şanlı Tarihi"

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Merkez İlçe Teşkilatı’nın hazırladığı  "Geçmişten Günümüze Mehmetçiğin Şanlı Tarihi" konulu konferans Rektörlük Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tarihçi Koray Şerbetçi ve Tarihçi Ozan Bodur’un konuk olduğu konferans 23 Mart Cuma akşamı saat 19.00’da başladı. Konferansta Türk ordusunun geçmişten günümüze olan şanlı tarihi anlatıldı.

23 Mart Cuma günü Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleşen "Geçmişten Günümüze Mehmetçiğin Şanlı Tarihi" konulu etkinliğe katılanlar arasında; “AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya ve partililer katılım gösterdi. Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Hızırbey Camii Müezzini Necmetttin Ötün tarafından yapılan tilavet izleyenlerden büyük alkış aldı.
Mehmetçiğin fıtratında değişiklik olmadığı ifade edildi
Kur’an Tilaveti sonrasında konferansın konukları Tarihçi Koray Şerbetçi ve Tarihçi Ozan Bodur sahneye davet edildi. İkili sahnede kaldıkları süre boyunca Türk Ordusunun ve Mehmetçiğimizin geçmişten bugününe şanlı tarihini anlattılar. Mehmetçik adının nerden geldiğinin açıklanması ile başlayan konferansta Türk ordusunun yüzyıllar öncesinde ki tarihi ve günümüzde Afrin operasyonunda da görüldüğü gibi Mehmetçiğin fıtratının değişmediğinin altı çizildi. Oldukça önemli bilgiler veren ikili izleyenlerden büyük alkış topladı.
Afrin’de ki kahramanlıklara
dünya gıpta ile bakıyor
Konferans sonrası değerlendirmede bulunan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, “Bugün burada şanlı ordumuzun tarihi hakkında çok yararlı bir seminer için bir araya geldik. İki önemli tarihçimizin konuk olduğu program bence çok güzel ve faydalı geçti. Birçoğumuz bilmediği bilgileri öğrendi. Bu yüzden hocalarımıza teşekkür ederim. Hocalarımızın söylediği bir şey vardı. Devletimizin adı değişse de ordumuzun, askerimizin fıtratında ve inanmışlığında herhangi bir değişim yok. Mehmetçiğimiz bugün de Afrin’de sergilediği kahramanlığa bütün dünya gıpta ile bakıyor. Allah’a şükür ki “beklemesinler” diyebilecek kadar cesaretli ve kararlı askerlere sahibiz.” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol