Geçmiş Olsun Kırklareli

İlimiz genelinde 28 Aralık 2021 Salı gün boyunca devam eden aşırı yağışlar sebebiyle başta Babaeski, Lüleburgaz, Pınarhisar ilçelerimiz ile Alpullu Beldemiz olmak üzere sel taşkınları, su baskınları meydana geldi. Yağışlardan etkilenen tüm yerleşim yerlerinde Kırklareli Valisi Osman BİLGİN' in yönetim ve koordinasyonunda İl Özel İdaresi, UMKE, AFAD, Karayolları, DSİ, Kızılay ve tüm yardım ve destek ekipleri ilk andan itibaren afetten etkilenen bölgelerde müdahale ve önleme çalışmaları aralıksız devam ediyorlar. 
Yapılan açıklamada; "Meydana gelen su baskınından etkilenen bölgelerimizde vatandaşlarımızın tüm mağduriyetleri devletimiz tarafından giderilecektir... Su baskınından etkilenen bölgelerde yaşayan değerli vatandaşlarımızın yetkili ekiplerimizin yönlendirme ve uyarılarını dikkate almaları büyük önem taşımaktadır" dendi...

Tüm ekiplerde taşkın seferberliği


Lüleburgaz Belediyesi yaklaşık 2 gündür aralıksız bir şekilde yağan yağmurlar sonrası meydana gelen olumsuzluklara karşı ekipler seferber oldu. Başkan Gerenli’nin de gece boyunca kriz masası ve sahada takip ettiği doğal afet sonucunda yaklaşık 40 kişi evlerinden tahliye edildi. Barınacak bir yeri olmayan vatandaşlar kamu kurumlarının misafirhaneleriyle Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’ndeki misafirhaneye götürüldü.

Kırklareli geneli ve Lüleburgaz’da iki gündür aralıksız süren yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış sonrası Lüleburgaz Deresi’nin seviyesinin yükselmesi üzerine Lüleburgaz Belediyesi seferber oldu. Bu kapsamda Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, AFAD ve itfaiye ekipleri Lüleburgaz İtfaiye Müdürlüğü’nde oluşturulan kriz masasında gelişmeleri an be an takip etti.

Mahsur kalanlar tahliye edildi

Aşırı yağış sonucu Lüleburgaz Deresi’nde su kritik seviyeye yükselirken Yıldırım Mahallesi Küme Evler mevkiinde tahliye işlemi uygulandı. Tahliye işlemini Kaymakam Salih Yüce ve Başkan Murat Gerenli ve Komutanı Mehmet Kurugül yönetirken yaklaşık 40 kişi mahsur kaldıkları bölgeden tahliye edildi. Tahliye edilen vatandaşlardan kalacak yeri olmayanlar ise kamu kurumlarının misafirhaneleri ile Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nin misafirhanesine gönderildi.

100 personel 16 iş makinesi 5 itfaiye

Geceden bu yana devam eden yağışlarla ise Lüleburgaz Belediyesi 100 personel 16 iş makinesi, 5 itfaiye aracı ve 3 kanal açma aracıyla mücadele etti. Bununla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait 1 adet itfaiye aracı ile TESKİ’ye ait bir araç Lüleburgaz’a desteğe geldi.

Risk devam ediyor

Meteorolojiden alınan bilgiye göre metrekareye 70 kilogramdan fazla yağışın düştüğü Lüleburgaz’da yağışların süreceği öğrenildi. Bununla ekipler bütün kamu kurumlarının ekipleri sahada teyakkuz halinde olurken, vatandaşların su baskınlarına karşı dikkatli olmaları tavsiye edildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Burgaz deresi epeydir ıslah bekliyor. Bu ilk değil. Unutuyoruz ama bu ilk taşkın değil. Setler onarılmalı dere yatağı ıslah edilmeli setlerin gerisindeki yerleşim yerlerinde kot farkı var. Setlerdeki en küçük bir yarılmada bile bu yerleşimleri su basacağı ve suyun geriye dere yatağına dönemeyeceği ortada.