"Gazilerimizin varlığı, onların aziz hatırası, bizim şerefimizdir"

Kırklareli Valisi Osman Bilgin Gaziler Günü sebebiyle bir basın açıklamasında bulundu. 

Vali Bilgin mesajında şunları söyledi; "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal ve Gazilik unvanlarının verildiği 19 Eylül günü; kahraman gazilerimizin aziz hatıralarını canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak için ülkemizde her yıl Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.
Aziz varoluş mücadelesinin tılsımı, “Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi”, sözünde gizlidir. Yüce dinimizden aldığımız ilhamla milletimizin cesareti birleşmiş ve gazi olma isteği, bu topraklar üzerinde ölümsüzleşmiştir. Tarihin her döneminde tüm zorluklara rağmen hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir gurur kaynağı saymıştır. Bu vatan için kim canını ortaya koymuşsa makamların en yücesine, bu milletin gönlüne yer etmiştir ve bundan sonra da öyle kalacaktır. Gazilerimizin varlığı, onların aziz hatırası, bizim şerefimizdir. Yurdumuzun bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için üstün gayret gösteren şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde bugün huzur içerisinde yaşıyor ve geleceğe güven ile bakıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizin “Gaziler Gününü” kutluyor, ebediyete intikal etmiş olanları rahmetle yâd ediyorum.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol