Gazilerimiz unutulmadı

Kırklareli Valiliği tarafından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla dün Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda anma programı düzenlendi. Çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Program gazilere çiçek takdim edilmesiyle sona erdi. 

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen anma programı saat 10:00’da çelenklerin sunulmasıyla başladı. Ardından Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Devamında Kırklareli Tüm Gaziler Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çınar günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.

Mehmet Ali Çınar konuşmasında, “Tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti işgal ve esarete alışık olmayan büyük bir millettir. Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlara karşı 3 kıtada kılıç sallamış, zaferden zafere atlamış, tarihinde birçok savaşa girip alnının akıyla çıkmıştır. Milli bağımsızlığımız, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak amacıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine adlarını altın harflerle yazdıran gazilerimiz, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek için şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir. Ey şeref abidesi bir an bile tereddüt etmeden bizler rahat edelim diye nefesini veren şehidim, nefesini verecek olan gazim unutmuyoruz. Türk genci bizlere imrenen gözlerle bakıyor. Türk gençlerinin gözlerindeki ışıltı bizleri, tarihimizin derin destanlarına alıp götürüyor. Yine unutmuyoruz emanetimiz Türk gencinin emanetidir. Gözümüz arkada kalmayacak. Bizlerin sahip çıktığı gibi gençler de bu vatana sahip çıkacaktır. “ ifadelerine yer verdi. Konuşma sonrasında ise Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Yiğit Babür “Gazilerimize” adlı şiirini okudu. Ardından gazilerimize çiçek takdiminde bulunuldu, toplu fotoğraf çekimi sonrasında program sona erdi.
Kırklareli Valiliği tarafından saat 12:00’de ise özel bir restoranda gaziler onuruna yemek verildi. Gerçekleşen programda Vali Osman Bilgin,“Gazilerimizin varlığı, onların aziz hatırası, bizim şerefimizdir. Yurdumuzun bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için üstün gayret gösteren gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde bugün huzur içerisinde yaşıyor ve geleceğe güven ile bakıyoruz.” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol