“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Vatan ve Bağımsızlık Aşkını Tüm Dünyaya İlan Eden Bir Devlet Adamıdır”

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünü paylaştığı mesajla andı.
Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, yayınladığı mesajında;
“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyoruz.
Atatürk, bağımsızlık mücadelesinde milli birlik ve beraberliği sağlayarak cephede kahramanca mücadele eden bir büyük komutan, Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan ve Türk Milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan bir liderdir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihinin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak, parçalanmış bir ülkeden yeni bir millet oluşturan, Vatan ve bağımsızlık aşkını tüm dünyaya ilan eden bir devlet adamıdır.
Reformları ve yaptıklarıyla sadece milletinin kaderini değil dünyadaki dengeleri de değiştirmiştir. Atatürk, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki görüşüyle dünyanın saygısını kazanmıştır.
O’nun bıraktığı mirası geleceğe taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur. Cumhuriyet’in temel değerlerini korumak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için azim ve kararlılıkla çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz.
Aramızdan ayrılışının 82. yılında, gönlümüzde ölümsüzleşen, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol