Gaytancıoğlu Uzunköprü’de Konuştu “Üretici Enflasyonu Yüzde 90’larda!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, partisinin Uzunköprü ilçe binasında partililer ve basın mensupları ile bir araya gelerek ülke ve bölge gündemini değerlendirdi. Konuşmasında ülkedeki ekonomik gidişatın günden güne kötüye gittiğini savunan Gaytancıoğlu, Uzunköprü başta olmak üzere Edirne’nin diğer ilçelerinde de doktor sayısının yetersiz olduğunu vurguladı. Gençlerin yurt dışı hayali kurduğunu belirten CHP’li vekil, “Şu anda Almanca kurslarında altı ay boyunca yer yok. Doktorların kapattığını söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

Toplantının açılış konuşmasını CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Muammer Çetiner yaptı. AK Parti iktidarının vatandaşa enerji buhranı yaşattığını ifade eden Çetiner, “Elektrik ile doruğa çıkan hayat pahalılığı ile halk yoksullaştırılıyor... 

Vatandaşlarımızın pazar fileleri boş, tencereleri boş, cüzdanları boş. Kaybeden kim? 83 milyon. Dertler çok fazla, çözümlerimiz de çok fazla. Ama saçma sapan gündem ve halkı umursamadan kendi haline bırakmış bir hükümetle beraber geldiğimiz nokta bu. Bu konuda milletvekilimiz sizlere bilgi verecektir” diyerek sözü CHP’li vekil Okan Gaytancıoğlu’na bıraktı.

“AKARYAKITA GELEN ZAMLAR TARIMSAL ÜRETİME SEKTE VURACAK”

Sözlerine elektriğe getirilen fahiş zamlar ile başlayan Gaytancıoğlu, zamanında CHP olarak elektrikte yapılan özelleştirmelere karşı çıktıklarını ifade etti. Özelleştirmenin vahşice yapıldığını vurgulayan Gaytancıoğlu, “Devletin tüm kurumları vahşice bir şekilde özel şirketlere peşkeş çekildi. Dolarla anlaşmalar yapıldı. Şimdi doları tutamıyorsunuz bugün gelinen nokta bu. Halk bunu konuşuyor. Akaryakıta işi olanlar, mazota, benzine gelen zamların yüzde 100’ü aştığını ve bunun artık sürdürülemez olduğunu bize söylüyorlar. Bir çiftçinin 1000 TL’ye dolan traktörünün 2000 TL’ye dolması ya da taksicilik yapan bir esnafın deposonu 300 TL’ye doldururken bugün 700 TL’ye doldurması. Halkın gerçek gündemi bu.

Akaryakıta gelen zamlar ulaşımı etkiliyor. Şehirlerarası üretim noktasından çıkan her türlü gıda maddeleri, vatandaşa gelince 3-4 katı fiyatlarla geliyor. Bir de siz 5’li çeteyi doyurabilmek için bunlara köprü, yol yapıyorlar. Bunlardan kamyoncu esnafı geçmek zorunda. Kamyoncu domatesi, biberi yüklüyor Antalya’dan. Bu köprülerden yollardan geçtikleri için 1 patlıcanın tanesi 8 TL olabiliyor. 1 domatesin tanesi 3 TL oluyor. Mazota, ulaşıma, yollara, köprülere yapılan zamlar nedeniyle. O kadar çok bütçe açığı var ki bunu kapatabilmek için köprünün sadece bir tarafından alınan geçiş ücreti artık iki tarafından da alınıyor” ifadelerini kullandı.

“YETERLİ SAYIDA DOKTOR YOK!”

Hastanelerdeki doktor yetersizliğine de değinen Gaytancıoğlu konuyla alakalı olarak, “Halkımız hastalanıyor, hastaneye gidemiyor. Çünkü doktor yok. 9 bin doktor yurtdışına gitmiş. Sağlıktaki olumsuz koşullardan dolayı gitmiş. 2 yıldan beri pandemi koşullarında çalışan doktorlarımız yıprandı. Hiç değilse bir ödeme yapılsın diye hükümete önerilerde bulunduk. Fakat önce Meclis’te kabul edildi. Sonra Adalet ve Kalkınma Partisi bunu geri çekti. Hastanelerimizde şu an doktor yok. Yardımcı personel yok. Randevu almak çok zor. Ben milletvekiliyim, ben deniyorum, alamıyorum. Ben alamıyorsam, vatandaş nasıl alsın? Dahiliye, kulak-burun-boğaz, kadın doğum hastalıkları, çocuk, diş bölümleri, genel cerrah yok.

21. yüzyıldayız, tıp fakültelerini her yere açtık, güzel eğitim alıyorlar. Peki, niye doktorlarımızı tutamıyoruz? Şu anda Almanca kurslarında 6 ay boyunca yer yok. Doktorların kapattığını söylüyorlar. Bizim doktorlarımızı transfer etmek isteyen başka ülkeler var. Ama bizim de 84 milyon nüfusumuzun sağlıklı bir şekilde yaşaması lazım. Ne Uzunköprü’de Enez’de, ne İpsala’da ne de Keşan’da yeterli sayıda doktor yok” dedi.

AK PARTİLİ VEKİL AKSAL’A
DESTEKLERİ SORDU

Geçtiğimiz günlerde açıklanan tarımsal desteklerin bu yıl verilmeyeceğini ve 2020 yılının sertifikalı tohumluk desteklerinin dahi verilmediğini söyleyen CHP’li vekil “TÜİK enflasyon verilerini açıkladı. Halkın gerçek enflasyonunu yine yakalayamadı. Çarşıya pazara çıktığımızda gerçek enflasyonu zaten hissediyoruz. Üretici enflasyonu yüzde 90’larda. Topraklarımız şu anda gübre bekliyor. Ama üreticide para yok. Çünkü geleceğini göremiyor.

Sayın Aksal’ın bir demecini okudum. Çiftçimize 3,2 milyar TL destek verdik diyor. Evet tamam doğru verdik. Geçen hafta Bakanlar Kurulu’nda Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. Ama onun öncesinde bir ay reklam yaptılar. Mazot ve gübre desteği 32 TL’ydi, 82 TL’ye çıktı. Ama mazot ve gübre maliyetinin 1 dekar için 1000 TL’yi aştığı bir ortamda, 80 TL’sini devletin karşılaması son derece komiktir. En komik olanı bu yılki 3,2 milyar TL’lik desteğin, seneye yani 2023’te verilecek olmasıdır. Şu anda çiftçiler müjde bekliyorlardı. Bu desteği neden seneye veriyorsunuz? Neden bu sene herhangi bir destek yok?” dedi.

UZUNKÖPRÜ ESNAFINI ZİYARET ETTİ

CHP’li vekil Gaytancıoğlu ve beraberindekiler partisinin ilçe binasındaki toplantının ardından esnaf ziyaretine çıktı. Gazi Caddesi esnafını dinleyen CHP’li vekil Gaytancıoğlu şu değerlendirmelerde bulundu,

“Son 3 aydır tüm ürünlerde yaşanan yüksek fiyat artışları, döviz kurunun %100'lere varan değişimi halkımızın alım gücünü düşürdü. Geniş halk kesimleri gelirlerinin önemli bir bölümünü elektrik, doğalgaz vb.faturalara vermek zorunda kaldığı için özellikle küçük esnaflardan yapılan alışverişler son derece azaldı. Artan akaryakıt ve elektrik fiyatları başta olmak üzere, esnafların, bağkur primleri ve vergilerinin artmasıyla küçük esnaf daha da küçülmeye başladı. Tavuk döner işletmecisi Atilla Dursun abimiz işlerinin çok kötüleştiğini söyledi. Faturaları ödeyemeyecek hale gelen esnafımız için çare CHP iktidarı olacaktır.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol