Gaytancıoğlu, “Ağustos’ta Hizmete Açtığınız Merkezde Hiçbir Yaşlımız Yok, Çünkü Personel Yok”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2023 bütçesinin görüşmeleri sırasında Bakan Derya Yanık’a Uzunköprü’ de açılışı yapılan fakat henüz faaliyete geçmemiş olan Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin akıbetini sordu. Gaytancıoğlu yaptığı açıklamada, “Yapılan iş doğru ama gelin görün ki ağustosta hizmete açtığınız merkezde hiç yaşlımız yok Sayın Bakan çünkü personel yok. Personel alımı olmadan yaşlı bakımı ve rehabilitasyonunu nasıl yapacaksınız? Bir an önce hatta hemen bu merkezimizin ihtiyaç duyduğu personeli alın. Sağlık görevlilerinden bakım elemanlarına, temizlik görevlilerine kadar vatandaşımız çok güzel bir hizmet yapmış; bunu yükseltmek devletin öncelikli görevi olmalıdır.” dedi.

İlçemizde Bülent- Sergül Uçar çiftinin genç yaşta bir kazada kaybettikleri kızları Çağlanur Uçar’ın adını yaşatmak için yapımına katkıda bulundukları Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin personel alımı yapılmadığı için henüz faaliyete geçemediğini söyleyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu konuşmasına Çağlanur Uçar’a Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı ve sabırlar dileyerek başladı. Yaşlı Bakım Merkezi ve Rehabilitasyon merkezinin bir an önce faaliyete geçmesi için personel alımının hızla yapılmasını isteyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Yapılan iş çok doğru ve çok önemli bir ihtiyacın çözümüne yardımcı olacak. Özel hizmete ihtiyaç duyan 82 yaşlımıza burada bakılacak. Dünyada ve ülkemizdeki demografik değişimlere baktığımızda yaşlı bakımı çok daha önemli bir hâle gelmektedir. ? Bir an önce hatta hemen bu merkezimizin ihtiyaç duyduğu personeli alın. Sağlık görevlilerinden bakım elemanlarına, temizlik görevlilerine kadar vatandaşımız çok güzel bir hizmet yapmış; bunu yükseltmek devletin öncelikli görevi olmalıdır.” dedi. Doç. Dr. Gaytancıoğlu “AKP Hükûmetinin uyguladığı tarımı bitirici, vatandaşı işsiz bırakan politikalar nedeniyle yaşlılar Edirne'de kalırken gençler Edirne'yi terk etti; nüfusu en yaşlı illerin başında Edirne geliyor” diyerek sözü Edirne’de yapımı süren yeni huzurevine getirdi ve şunları söyledi: “200 yatak kapasiteli yeni huzurevi yaşlılarımızın hak etmiş olduğu saygı ve değeri görmesi, kaliteli ve sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmesi için ivedilikle bitirilmelidir.”


“BU FATURALARLA BU KIŞ GEÇMEZ”

Gaytancıoğlu yine TBMM’de yaptığı açıklamada vatandaşın elektrik faturalarını ödemekte yaşadığı güçlüğe dikkat çekti. Sadece, evlere gelen faturaların değil, işyerlerine, fabrikalara, sulamadaki kullanıma gelen faturaların da vatandaşı iş yapamaz, fatura ödeyemez duruma getirdiğini ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Vatandaşın evine elektrik faturası değil, ekonomisine incir ağacı yolluyorsunuz.” Dedi. CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu konuşmasında şunları söyledi, “Kış geliyor, vatandaşın elektrik faturaları yükselişe geçti, evlerde, ticarethanelerde, fabrikalarda en büyük maliyet artık elektrik oldu. Emeklinin, işçinin, sanayicinin faturalardan eli yanıyor, sulamada kullanılan elektrik ise çiftçiyi katmerli çarpıyor. Bir de sulama birliklerini Bakanlık kontrolüne aldınız. Buradan da ayrı çarpıyorsunuz. Vatandaşın evine elektrik faturası değil, ekonomisine incir ağacı yolluyorsunuz. Vatandaş faturaları görünce kara kara düşünüyor.
Yirmi yılın sonunda maskeniz gitti, gerçek yüzünü ortaya çıktı. ‘Ak’ diye çıktınız ama göbek adınız ‘kapkara.’ Bu faturalarla bu kış geçmez. Ne sanayici, ne esnaf ne de sade vatandaş bunları ödeyip yaşamını sürdüremez, işini yapamaz. CHP'li belediyelerde Meclis çoğunluğuna dayanarak belediyeyi iş yapamaz hâle getirmek için üstün zekâ örneği göstererek parmak kaldırıp suyu ucuzlatanların bu zekâlarını elektrik faturaları için de kullanmalarını istiyoruz.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. eğri cetvel düz çizmez 07 Kasım 2022 Pazartesi 15:10:29

    Halk için iyi birşeyler yapıp kötü örnek olmak istemeyen ve tam giderayak meçhûl servetlerini yurtdışlarına nakille meşgulken 82 yaşlının bakımını kendilerine dert mi edecekler milyonlarca yaşlıyı sefaletlere garkedenlet