GÜCÜNÜN FARKINA VARAMAYAN GÜÇ...

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in karikatürünün yapilmasi ve yayinlanmasi bütün islam dünyasinda büyük tepkiye yol açti. Bu tepkiler karikatürleri yayinlayan devletlerin elçilik binalarinin yakilmasi,bayraklarinin yakilmasi ve parçalanmasi seklinde halâ devam etmektedir. Bu büyük tepki dinsel degerlerin Müslümanlar için ne kadar önemli oldugunu ortaya koymustur. Lâkin bu olaylarin olusmasinin birileri tarafindan organize edildigi asikardir. Dinsel konularda her ne kadar hos görü sahibi olan müslümanlar, islami degerlere sahip çikmada tutucu olduklarini ortaya koymuslardir. Bu sahip çikma provokatörlerce yönlendirildigi için çok asiri safhalara tasinmis,elçilik binalarinin yakilmasi,bayraklarinin yakilma ve yirtilmasina kadar gitmis,Müslümanligin bir hosgörü ve sevgi dini oldugu unutulup,sanki Müslümanlarin vahset saçan insanlar toplulugu olarak dünyaya gösterilme senaryosu gerçege dönüstürülmüstür. islam dini bugün yeryüzünde yaklasik iki milyar insanin inanç birligi içinde oldugu bir dindir. Büyük bir güçtür. Lâkin Müslümanlar bu güçlerinin farkina hiçbir zaman varamamislar,emperyalist devletlerin daima sömürgesi olmuslardir.
Ancak birileri istedigi zaman harekete geçen bu güç,bir Müslüman devletin isgal edilmesinde ayni tepkiyi gösteremedigi gibi hatta ve hatta uydurma sebeplerle isgal edilen o devletin içinde kendisi gibi ayni inanci paylasan Müslüman kardeslerinin katledilmelerine bile seyirci kalmistir. Örnekleri saymakla bitmez. Yugoslavya'da katledilen yüz binlerce Müslüman, Irak'ta her gün öldürülen Müslümanlar,Filistin'de öldürülen Müslümanlar,Afganistan'da öldürülen Müslümanlar,Çeçenistan'da öldürülen Müslümanlar ve halâ öldürülmeye devam edilen Müslümanlar...
Bir baska açidan baktigimizda,Suriye ve iran üzerinde oynanan oyunlara. Büyük orta dogu senaryosu adi altinda demokrasi getirme bahanesiyle ülkeleri istila edilen,bundan sonrada istila edilebilecek,belki de parçalanma yoluna gidebilecek olan bu Müslüman ülkenin veya diger Müslüman ülkelerin zenginliklerinin sömürülmesine göz yumabilecek kadar sessiz kalan bu güç degil mi.? Neden ayni tepkiyi gösteremiyor ? Demek ki birileri tarafindan istedigi gibi kullanilmaya hazir bir potansiyel,dügmeye basildigi zaman harekete geçiyor. Kendi güçlülügünün farkinda olmayan güç...
Günümüzde her hangi bir Müslüman ülkenin kendi ayaklari üzerinde durmasina o ülkede yasayan insanlar degil dis güçler,emperyalist güçler karar veriyor. Bir Müslüman ülkenin bilgi ve teknolojiye sahip olmasi, ülke zenginliklerini kendi refahlari için kullanmalarina ise ayni güçler tarafindan müsaade edilmiyor. Oysa islamiyet'in temelinde ilim ögrenme,arayis vardir.
Müslüman ülkeler hep cahil ve geri birakilmistir. Bu ülkelere emperyalist devletler,arka bahçeleri,içinde yasayan insanlara da ikinci sinif vatandaslar olarak bakmislardir,bakmaktadirlar da.
Müslüman ülkelerin yirmi birinci yüzyilda hem maddi hem de manevi açidan birbirlerine yardimci olmalari,birbirlerine kenetlenmeleri gerekmektedir. insan gücü oldugu kadar,bilimsel alanda,teknolojide de güçlenmeleri gerekmektedir. Ancak bu sekilde kendi topraklari üzerinde özgür bir sekilde yasayabilir ve ibadetlerini özgür bir sekilde yerine getirebilirler.
Müslümanlar,dinsel simgelerine sahip çiktilari kadar,yasadiklari vatan topraklarinin,maddi degerlerine,toprak bütünlüklerine,özgürlüklerine,bayraklarina,bagimsiz yasamanin onurlarina sahip çikmasini da bilmeleri gerekir
Bunun en güzel örnegini,bu vatan topragi üzerinde yasayan ülkemiz insani Kurtulus savasinda Mustafa Kemal Atatürk önderliginde bütün dünyaya göstermistir.
Sözlerimi,yazmis oldugum bir siirle noktalamak istiyorum. Saygilarimla.

BiTSiN BU OYUN

Birileri oyun oynuyorlar
Satranç tahtasinin üzerinde.
insanlarsa sadece bir piyon
Güçlüler perdenin gerisinde.

Petrol pahali insan kanindan
insan degeri bir kursun kadar.
Nereye kadar devam katliam
Sürecek mi böyle sonsuza kadar.

Genç,yasli,okumus ya da cahil
Deri rengi de önemli degil
Tek sart kazanmak veya kaybetmek
Ölen kimsenin umrunda degil

Gören göz,duyan kulak neredesin?
Düsünen beyinler hani nerde?
Uyan insan,sen piyon degilsin
Bitsin bu oyun,kapansin perde. ERMAN ULUSOY

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol