GÖÇMENLER BÜYÜKKARIŞTIRAN'DA BULUŞTU

08.06. 2014 Y.zorunlu göçün 25'ci yıl dönümü Kırklareli Burgas Büyükkarıştıran'da Çamlık mevkiinde saat 10.30 da Atatürk' anıtına Bulgaristan Türkleri Dayanışma Dernekleri tarafından koyulan çelenkler ve saygı duruşuyla başladı.
Yurt içinden ve yurt dışından akın, akın sivil kuruluşlar, siyasi parti liderleri ve temsilcileri, Türkiye'nin dört bir yanından Göçmenler derneklerinin başkanları Anavatandan, Ata vatanımıza gelişimizin anma töreninde yer aldılar.
Varna, Şumnu, Kırcaali, Sliven-Yablanovo'dan gelen folklor ekipleri o günlere ait şiir ve şarkılarla zorunlu göç yıllarını dile getirdiler.
O, korkulu ve acı yüklü yılların çok uzaklarda kalmasına rağmen dudaklarda yine buruk tebessümlerin izleri vardı.
Nasıl unutulurdu marketlerden çocuklarımıza süt bile alamayışlarımız, bir Türkçe kelimeyi bile korkudan ağzımıza alamayışlarımız, sorgusuz sualsiz kardeşlerimizi, babalarımızı, eşlerimizi nedensiz kamplara tıkmaları, Türklerin okullardan, iş yerlerinden, üniversitelerden Türk oldukları için atıldıkları?
Evimizde bulundurduğumuz bir Türkçe kitap, bir kaset veya bir şiir için bile nice bedeller ödediğimiz asal unutulmaz!
Dört yıl boyunca cehennemlerde yaşarken, Türkiye'min bizlere verdiği canı, bahşettiği vatanı ve dünyanın karşısında AVRUPADAN DAHA AVRUPALI davranışını kanımızla kalbimize yazdık. Balkan Türkleri Kon Federasyonu Başkanı Sayın Zürfettin Hacıoğlu'nun konuşmaları alıyor beni bu derin düşüncelerden
Sonra Başkent Sofya'dan gelen HAK VE ÖZGÜRLÜKLER Partisi başkan yardımcısı, Dobriç kentimizin çok değerli milletvekili ve ayrıca yeni çıkan" DAMLA DAMAL BALKANLAR "kitabımın sponsorluğunu yapan Sayın Ruşen Riza o günler hakkında konuşmalarını yaptılar.
Ayrıca o günde Kırklareli'mizin sevilen Valisi Sayın Mustafa Yaman'ın da aramızda olması bizleri çok mutlu etmiştir.
Yine o gün yurt dışında olan Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlu bir telgrafla aramıza gönlünü göndermiş olmaları ayrı bir inceliktir.
 Yönetim kurulu üyesi olduğum Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneğimizden ozanlarımız, Fuat Ertuğral, Ali Balı ve Hasan Öztürk arkadaşlarımızın ardından yine Kırklareli Kültür sanat ve Edebiyatçılar derneğimizin yönetim kurulundan Firdevs Büyükateş, Damla, damla balkanlar kitabından "BALKANLARDAN ESİNTİLER" "Beni yurdumdan edenler" şiirleriyle katıldılar.
Zorunlu göç yılları dolu, dolu anılırken düşünceler varıp geliyordu o günler ile bu günler arasında.  Zorun göçün ardından Bulgaristan'da bir yıldız doğdu ve yıldızın adı HAK VE ÖZGÜRLÜKLER partisi oldu.
234yıldan beri asırlarca yol aldı ve enkaz altında kalan kardeşlerimizin hakkı oldu.
O günlerden bizde kalan bir tek vatandaşlık hakkımızdır, sırası geldiğinde (bana ne) ben oradan kurtuldum diyerek değil, vatandaşlık hakkımızın hakkını vermek yarınların garantisidir. Bir daha bu gibi acıların asla ve asla yaşanmaması dileğiyle 08.06. 2014 y.zorunlu göçün 25'ci yılının anma töreninde emeği geçen herkese gönül dolusu teşekkürler eder, Sonsuz özgürlükler dilerim.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol