GESAM ÜYELERİ KIRKLARELİ RESİM SERGİSİ NOTLARI

31.07.2015 Günü Gültaç Özbay Sergi Salonu’nda Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği üyelerinin açtığı resim ve fotoğraf sergisini gezdim. Sanatçılarla tanıştım. Fotoğraf sanatçısı şair Can Akın ve Nilüfer Dursun Türkçe, İngilizce şiir kitabında yirmi üç Mevlana şiiri vardı. Sevgi için yaşamak kitabındaki tasavvuf şiirlerini çok beğendim. Can Akın'ın Semazen foğrafları sevgi için yola çıkan insanların derin hikâyesidir.
Kırklareli Valisi ESENGÜL CİVELEK: "Çok değerli sanatçılarımızın başarılı çalışmaları için onları kutluyorum" dedi. Resim sergisinde yaratıcı sanatçı ruhun ürünleri göze, ruha hoş geliyor. Keçe ve nakış öğretmenliği yapan GÜLAY BİLGE: “Yüne su ve zeytinyağlı sabunla döverek keçeleştiriyorsunuz. Geleneksel dövme sanatıdır. Boyalı yün satın alıyorum. Avustralya’dan gelen yünü kullanıyorum" dedi. Semazen ve lale, kanarya kuşu keçeden yapılmış..
Ressam GÜLTEN ÜNAL'IN sahilde kayıklar resminde süt mavi bulutlar denize yansımış. Renk cümbüşü resimleri seviyorum. BETÜL ÖZTÜRK'ün mavi vazoda ayçiçekleri, Bisikletli güzel kızlar resimleri güzeldi. Natürmort resimler, Soyut lacivert gözlerin sevdalı hali resme yansıması… Fotoğrafçı CANAN ÖZDEMİR: "Amasya'da Orabay gölünün Haziran dönemi yemyeşil bir doğa. Yakamozlar düşmüş göle…"dedi.
Ressam FÜSUN ALTUĞ: “Su bazlı akrilik boya, sulu boya gibidir. Vazoda çiçekler resminde akrilik boya kullandım" dedi. Çiçeklere renkli kelebekler konmuş soyutun neşeli hali. Füsun Altuğ'un arkadaşı Perihan Çiftçi Özdabak: "Galatasaray'ın ilk kadın basketbol takım kaptanıyım. 1955-1956 yılları" dedi. Emekli öğretmen İhsan Taşkın, Cevdet Turan, Coşkun Manay’la resim sergisinde okul yıllarından söz ettik. Resim sergisinde Minyatürden Topkapı Sarayı resmini çok beğendim. Oyalı Çemberi halı desenli, boynunda muskalı olan Yörük kızı resmi çok güzeldi. Renkler güzel kullanılmış.
Ressam Güner Yaman'ın Karadeniz Kadınının Sırtında Yüküyle Gülümseyen Hali resmi kadının toplumdaki ağırlığını, emeği simgeler gibiydi... Çok güzel resimler vardı. Koşan atlar...
Ressam Mehmet Rıza Ünlü’nün Ata Yadigârı Anadolu resmini çok sevdim. Güneş ülkesi Anadolu’nun tarihsel eserlerinin eşsiz ruhu simgesel olarak yansımış gibidir.
Resim ve fotoğraf sergisine yirmi iki sanatçı Kırklareli'ne gelmiş Kırklareli’deki sergi GESAM’ın kırkaltıncı sergisiymiş. GESAM: Türkiye Güzel Sanat Eseri sahipleri Meslek Birliği’ni sanatın eşsiz gücünü sergilerle yaşatması yurdumuzun güzelliğini de kanıtlar. Sanatın giz dolu hikâyesini severim. Ressamlar, Sanatçılar çok şıktı..
Bu yazıyı yazarken TRT Müzik’te Hayat Gibi Ezgiler’i izliyorum. Kırklareli'nin dünyaca ünlü kanun sanatçısı GÖKSEL BAKTAGİR de kanunuyla sevilen şarkılara eşlik ediyordu.
Türkiye Sergileri çerçevesinde Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün değerli katkılarıyla düzenlenen GESAM Üyeleri Kırklareli Sergisi güzeldi. Resim sergilerini gezmeyi severim.
Soyutla somutun karışımı resim sergilerinde sanatın geldiği noktayı anlamaya çalışıyor insan. Fotoğraf sanatında konunun en güzel halini görebiliyoruz.
CAN AKIN mr-canakin@hotmail.com Can Akın'ın Sevgi İçin Yaşamak kitabındaki Mevlana şiirlerinde tasavvufun gizi sevgide yoğunlaşmış... Sevgi için yaşamak cesaret ister. Dünyanın güzelleşmesi için sevgiye gönül vermiş gönüllere ihtiyacımız var. Şarkın şarkısını, türküsünü insanlığını, giz dolu sanat gücünü severim.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. teşekkür ederim

  2. Ünlü Şair Yazar ve Fotograf Sanatcısı CAN AKIN Beye Gesam Sanatcılarına verdigi degerden dolayı kendilerine şükranlarımı sunarım.Büyük üstaya sonsuz saygı ve sevgiler..