Futbolun en güzel özelliği “Birleştirici” olmasıdır

Kırklareli Belediye Veteranlar takımı durmadan antremanlarına devam ediyor. İlimizin eski futbolcularından oluşan Kırklareli Belediye Veteran futbol takımı haftada 2 kere Kırklareli sentetik çim sahasında antreman yaparak yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda ilimizde futbol oynayıp futbolu bıraktıktan sonra da futboldan kopamayan futbol ile yatıp futbol ile kalkan insanlar topluluğunun oluşturduğu Kırklareli Belediye Veteran Takımının kaptanlığını Kırklarelispor’lu eski futbolcu Ali Gökçen yapıyor. Amaçlarının futbol oynayıp spor yapmak, zihinde kalmak olduğunu belirten kaptan Ali Gökçen yaptığı açıklamada futbola gönül veren 40 yaş üstü içinde futbol sevgisi olan herkese kapılarını açık olduğunu belirtti. Ali Gökçen; " Amacımız spor yaparak iyi arkadaşlık kurmak. Bizler eskiden futbol oynadığımız için şuan futbol olmadan yapamıyoruz. Bizde Belediyemiz ve ASKF ile görüşüp böyle bir (Veteranlar Ligi) lig kurmayı düşündük kurduk. Kahve ortamımız oluşmasın diye biz de spora ve futbola gönül veren arkadaşlarımla bir araya gelerek kurduğumuz Kırklareli Veteranlar Takımı ile spor yaparak kendimizi zihinde tutuyoruz. Maçlarımızı oynayarak ta stresimizi atıyoruz. Çevre illere giderek oradaki Veteranlar takımları ile karşılaşıyoruz. Oralar da da çok güzel dostluklar kurduk. Çevre illere gittiğimizde maçlardan önce takımlar buluşarak şehri geziyoruz. Güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyorum hepimiz 40 yaş üzerinde olduğu için ilimizde futbola gönül veren 40 yaş kriterleri uygun arkadaşlarımıza kapımız her zaman açık." Dur durak bilmeden haftada 2 kere idmanlarını gerçekleştirdiklerini kaydeden Kırklareli Belediye Veteranlar Takım kaptanı Ali Gökçen; “ Antrenmanlarımıza haftada 2 gün gerçekleştiriyoruz. Aramıza Kırklarelispor alt yapısında olan çocuklarda geliyor. Antrenmanlarımıza durmadan devam ettiğimiz için kondisyonumuz son derece iyi durumda. Eylül aynından maçlarımız başlıyor.” dedi.
Maç sonu yüzlerde tebessüm eksik olmuyor
Sözlerinin devamında futbolun güzelliklerine de değinen Gökçen, “Futbol her yönü ile harika bir spor. En önemli özelliklerinden birisi de birleştirici özelliği olmasıdır. Her Milletten insanı bir araya getiriyor ve sonunda dostluğun kazandığı maçların oynanmasına sebep oluyor. Futbol fair play örneğinin gösterildiği en güzel ortamların başında geliyor. Yaş ilerledikçe futbola olan ilgimiz hiçbir zaman azalmadı. Ne olursa olsun bir şekilde hep futbolun içinde olduk. Daha önce birlikte forma giydiğimiz oyuncularla hep bir arada tekrar dostluğumuzu pekiştiriyoruz.” dedi.
Bizim için ideal grup Trakya
“Bizi İstanbul grubuna davet ettiler. Fakat bize İstanbul grubu uzak geldiği için Trakya grubunu seçtik. Bizim grubumuzdaki maçlarımız daha iyi oluyor. Dahi dostluklar elde ediyoruz. Bizim takımımızın genelde çalışan arkadaşlar ağırlıklı olduğu için örneğin devlet memuru, Kurumda çalışan işçi ve memur arkadaşlarımız olduğu için İstanbul grubuna biraz zorlanıyoruz. Örneğin vardiyalı çalışan arkadaşlarımız oluyor ve bu yüzde sıkıntı yaşıyoruz. Trakya grubunda birbirimiz tanıdığımız için ve yakın mesafeler olduğu için Trakya grubunu seçtik. Bu şekilde 6-7 yıldır Trakya grubunda mücadele ediyoruz.”
Şimdi tek hedefimiz var. Yeni nesillere ulaşmak
Şimdi bu süreçte bu zamana kadar edindiğimiz tecrübeleri yeni nesillere aktarmak istiyoruz. Futbolun en güzel yanlarını ve en önemlisi de fair play olgusunu yaşatıp, geleceğin futbolcularına aktarmak en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bilinmelidir ki futbolda alt yapı kavramı çok önemli bir yer tutuyor. Alt yapı ne kadar iyi olursa yetişen futbolcu da o kadar kaliteli ve tecrübeli olur. Biz bunun farkında olarak bildiğimiz her şeyi geleceğin yıldızlarına aktaracağız” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol