Futbol Turnuvası’nda sporun kardeşliği yaşanıyor

Babaeski’de 45. Tarım Festivali kapsamında Futbol Turnuvası başladı. Kıyasıya maçların oynandığı turnuva Gündüz Onat Festival Alanı’nda yer alan Uğur Mumcu Halı sahasında oynanıyor. Mücadelenin yanı sıra  gençler, sporun kardeşliğini de doyasıya yaşıyor.


Turnuva Gündüz Onat Festival Alanı’nda yer alan Uğur Mumcu Halı sahasında oynanan maçlarda farklı rakipler ile karşı karşıya gelen gençler sporun yanı sıra mücadele etmeyi ve sportmenliği de öğreniyor.
Gençler sporda
45. Babaeski Tarım Festivali kapsamında gerçekleştirilen maçlarda kazanmaktan daha çok sportmenlik ve dostluk ön planda. Gelişim çağındaki gençlerin spor ile elde edebilecekleri kazanımlar için en uygun yer alan yeşil sahalarda, renkli kareler de ortaya çıkıyor. Mücadelelerde takım arkadaşları, aileler ve halkın da ilgi görülmeye değer tablolar oluşturuyor.
Spor ve dostluk
Turnuvaya katılan takımlar arasındaki mücadelenin yanı sıra dostluk duygusu da gelişiyor. Rekabet eden gençler, kazanmaktan daha ziyade sporun güzel renklerini yaşatıyor. Maçlardan önce gençlerin selamlaşmalarındaki güzel tablo maçlar esnasında da bozulmuyor. Hakemlerin dikkatli yönetimi ile gençlere sporun güzel yanları aşılanıyor.
Babaeski’de anlamlı turnuva
Trakya’nın merakla ve özlemle beklediği festival rengarenk geliyor. Babaeski’de 45. Tarım Festivali kapsamında Futbol Turnuvası başladı. Kıyasıya maçların oynandığı turnuva Gündüz Onat Festival Alanı’nda yer alan Uğur Mumcu Halı sahasında oynanıyor. Mücadelenin yanı sıra gençler, sporun kardeşliğini de doyasıya yaşıyor.
İlgi ve destek büyük
Yeşil sahadaki gençlerin takım arkadaşlarından, ailelere halka kadar birçok kesim turnuvaya büyük ilgi gösteriyor. Galatasaray Taraftar Derneği’nin de organizasyona destek vermesi, turnuvanın daha da renkli geçmesini sağlıyor.
“Gençleri destekleyeceğiz”
Gerçekleşen turnuvalarda gençlerin spor ile önemli kazanımlar elde ettiğini ifade eden Babaeski Taraftarlar Derneği Başkanı Turgay Kuyucuoğlu, “Babaeski’de güzel ve anlamlı bir turnuva gerçekleşiyor. Bu tür spor etkinlikler gençlerimiz için önemli. Spor ile dostluğu aynı anda yaşamaları ön büyük kazanımları. Çevre il ve ilçelerden katılan takımlar da var. Konuk ettiğimiz takımlar ve hocaları ile bir arada olmak çok anlamlı” sözlerini dile getirdi.
“Dostluk kazansın”
Müsabakalar devam ederken gençlerin mücadelelerini ve müsabakaları değerlendiren Babaeski Taraftarlar Derneği Başkanı Kuyucuoğlu, “Güzel ve çekişmeli müsabakalar izliyoruz. Gençlerimiz yetenekli ve istekiler. Bu müsabakaların sonunda skor ne olursa olsun daima dostluk ve sportmenlik kazanıyor. Müsabakaların ardından gençlerimizin bir arada olmaları önemli. Kazanan ve kaybeden diye ayırmadan arkadaşlıklarını ve dostluklarını yaşayan gençlerimiz büyüklerine de çok güzel örnek teşkil ediyor” dedi.
Babaeski kazandı
Son zamanlarda çeşitli sebeplerden ertelenmek zorunda kalınan 45. Babaeski Tarım Festivali, bu sene 2017 yılına damga vuracak şekilde geliyor. Koray Avcı, Buray ve Bengü gibi önemli isimlerin de yer alacağı festival lunaparktan alışveriş tezgahlarına kadar geniş bir yelpazede gerçekleşecek. Babaeski’nin ve çevre il, ilçelerin de özlem ile beklediği festival henüz başlamadan adından bahsettiriyor. Birçok etkinliğin yer alacağı festivalde büyük emeği olan Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı da, Babaeskililere ve Trakya halkına bu festivali ulaştırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol