“Fuar ve Kongre Merkezi’nin yapılmasını ben de çok istiyorum”

Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Safet Üresin, Ağustos ayı meclis toplantısında gündemden düşürülen, Kırklareli’ne yapılması CHP’li meclis üyelerince onaylanmayan Fuar ve Kongre Merkezi ile ilgili olarak gazetemize konuştu. Üresin, kendisinin de bu projeye sıcak baktığını Fuar ve Kongre Merkezi’nin yapılmasını çok istediğini ifade etti. Bugün İstanbul’da başını çektiği, Balkan fuarlarına ev sahipliği yaptığı TÜYAP’ın alternatifi olma potansiyeli taşıyacak olan bu projenin gerçekleşmemesi, Kırklareli’nin önemli bir fırsatı kaçırması anlamına geliyor…
Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Safet Üresin, Kırklareli Fuar ve Kongresi Merkezi projesi ile ilgili olarak ilk kez gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Kendisinin de bu projeye sıcak baktığını fakat bu aşamadan sonra gerçekleşemeyeceğine inandığını kaydeden Üresin Trakya Kalkınma Ajansından gelecek hibe ile Kırklareli’nin başka ihtiyaçlarının karşılanabileceğini söyledi.

Üresin; “Bu konunun gündemden düşürülmesine oy birliği ile karar verildi. Benim artık bundan sonra yapacak bir şeyim yok. O bölge ile ilgili kadastroda herhangi bir işlem yapmamış. Dolayısıyla proje gerçekleşse bile en az 2 yıl bir şey yapılamaz. Şimdi biz ne yapacağız? Trakya Kalkınma Ajansından ek süre talep edildi ama ben verileceğine inanmıyorum. Çünkü bakanlığın inisiyatifinde bu durum. Ama 7 milyon TL hibe paramız duruyor. Bunu en iyi şekilde kullanabiliriz. Kırklareli artık tahıldan, meyve üretimine geçiş yapıyor. Bu kapsamda bir soğuk hava deposu yapılabilir. Yine bazı köylerimizde termal kaynaklar mevcut. Bunlar değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı.
Kırklareli Fuar ve
Kongre Merkezi ile olarak kadastrodan en ufak bir yazı yok
Üresin açıklamalarında şunları kaydetti; “Şu anda Trakya Kalkınma Ajansından ek süre talebi var, bakanlıktan bekliyoruz. Ek süreyi meclis istemez. Ek süreyi Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, bakanlıktan ister. 2. ek süreyi bakanlık eğer onay verirse değerlendirir. Kadastrodan bu çalışma ile ilgili en ufak bir yazı dahi yok. Elimiz kolumuz bağlı duruyoruz. Bununla birlikte Trakya Kalkınma Ajansında hakkımız olan 7 milyon TL paramız duruyor. Yapacağımız işler var. Örneğin; Asilbeyli köyünde termalden seracılık ve soğuk hava depoları yapmayı düşünüyoruz. Şahsi fikrim yapılacak olan projelerden en iyisi soğuk hava deposu. Artık Kırklareli, meyve kenti oldu. Yani bizim burada 7 milyon paramız duruyor. Bizim paramızı kimse alamaz”.
Kırklareli Fuar ve
Kongre Merkezini ben herkesten çok istiyorum
“Sonuç itibariyle bu meclis kararıdır. Kadastro proje çizmedi. Ben herkesten çok istiyorum bu projenin olmasını. Bu proje bize 8.5 milyon para borçlandıracak. Bizim öyle bir paramız yok.
Burada sanki biz istemiyormuşuz gibi bir görüntü var. Böyle bir şey yok. Ama bizim köy yollarımızın ne kadar kötü olduğunu biliyorsunuz. Köy yollarımız korkunç durumda. Önceliklerimiz var. Ama daha önceden belirttiğim gibi elimizi kolumuzu bağlayan kadastro.”
Fuar ve Kongre Merkezi
Kırklareli için bir fırsat
Bölgemizin Fuar ve Kongre Merkezi potansiyelini ortaya çıkaran istatistikler de, Kırklareli’nin ne denli önemli bir fırsatı kaçırdığını gözler önüne seriyor. Şu anda İstanbul’da TÜYAP’ın ve Cnr Ekspo Fuar Merkezinin başı çektiği bölgemizde, Balkanların ve Trakya’nın potansiyelini de göz önünde bulundurduğumuzda, Kırklareli’nde yapılacak bir Fuar ve Kongre Merkezi’nin Kırklareli için verimli bir yatırım olacağı su götürmez bir gerçek. İstanbul’un yanı başında alternatif bir Fuar ve Kongre Merkezinin, bölgeye sağlayacağı kazancı görememek, bu yatırımı bir hiç uğruna es geçmek, Kırklareli için gelecekte büyük zararlara yol açacağı da aşikar…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol