“Fırtınadan zarar görenler 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirsin”

Kırklareli Valiliği, hafta başında yaşanan fırtınadan zarar görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi ile irtibata geçerek durumlarını bildirmelerini istedi. Buraya yapılan başvurular sonrası ile teknik ekiplerce hasar tespiti yapılacak.
Bu arada tarım alanlarında hasar tespit çalışmalarının yapıldığı bildirildi. Bölgede özellikle seraların fırtınadan etkilendiği bildirildi.

Kırklareli’nde yaşanan fırtına sonrası Vali Osman Bilgin’in talimatı üzerine Valilikçe başlatılan vatandaşların ev ve iş yerlerinde meydana gelen maddi hasarlara yönelik hasar tespit çalışmaları; Vali Yardımcıları ve teknik ekipler tarafından yerinde inceleniyor.
Bu nedenle olumsuz hava şartları sebebiyle maddi hasara uğrayan tüm vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmeleri durumunda, teknik ekiplerce hasar tespitleri yapılacak.
Tarım alanlarında hasar tespit
çalışmaları yapıldı
Öte yandan fırtına nedeniyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce saha inceleme ve hasar tespit çalışmaları yapıldı. Yaşanan kuvvetli rüzgârın özellikle sera alanlarında hasara yol açtığı tespit edildi. İl Müdürü Mehmet Aksoy, zirai faaliyetlerin her zaman için doğal riskler tarafından etkilendiğini, bitkisel ve hayvansal üretimde meydana gelebilecek kayıpların önlenmesi ve azaltılmasında devlet destekli tarım sigortalarının yaptırılmasının önemine değinerek zarar gören tüm çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti. (E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol