Fındık, Kırklareli Valiliği sayesinde hayat buldu

Kırklareli Valiliği, Önadım Gazetesi’nin yaptığı haberden sonra fındığın ameliyatının yapılmasını sağladı.

Geçtiğimiz günlerde gazetemiz aracılığıyla gündeme getirilen, Kırklareli Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Seyhan Esen’in sürekli kanaması bulunduğu için rahimdeki kitlesinin alınması gerektiğini ifade ettiği “fındık” isimli köpek, cumartesi günü ameliyat edildi. Kırklareli Valiliği, Önadım Gazetesi’nin yaptığı haberden sonra harekete geçerek fındığın ameliyatının yapılmasını sağladı.
Fındığı hayvansever bir vatandaşın evinin yanındaki inşaatın önünde yavruları ile birlikte bulduğunu söyleyen Kırklareli Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Seyhan Esen, “Yan taraftaki inşaattan üstüne tahtalar atılmış. Biz fındığı oradan kurtarıp Kırklareli Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği olarak sahiplendik. O günden beri fındığımız derneğimizde kalıyor. “ açıklamasında bulundu.
Sokak hayvanlarını beslemenin yanında korumak ve yaşatmak için çalıştıklarını vurgulayan Esen, “Fındığın sürekli tedirgin olduğumuz bir kanaması vardı ve kanama hareket ettikçe git gide artmaya başladı.
Fındığımız Kırklareli Valiliğimizin devreye girmesi ile bugün ameliyat olacak. Bizim derneğimiz Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği. Bu yüzden ismimizle doğru orantılı bir şekilde bizler sokak hayvanlarını beslemenin yanı sıra korumaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere Kırklareli Valimiz Sayın Osman Bilgin’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol