Finalin galibi Lüleburgazspor

Kırklareli Vali Yaman Spor Kompleksi bu hafta yine birbirinden heyecanlı müsabakalara sahne oldu. Bu müsabakalardan birisi de kuşkusuz ki Lüleburgazspor u19 ile Vizespor u19 arasında oynanan playoff final mücadelesiydi. Başından sonuna kadar büyük bir heyecana ve güzel futbola sahne olan karşılaşmada kazanan Lüleburgazspor oldu. Normal süresi 2-2 sona eren mücadelenin uzatmalar devrelerinde 3 gol bulan Lüleburgaz temsilcisi galibiyete uzandı.

15 Nisan Pazar günü Kırklareli Vali Yaman Spor Kompleksi’nde oynanan Lüleburgazspor-Vizespor u19 playoff final mücadelesi nefesleri kesti. Geleceğin yıldız adayları bütün yıl verdikleri emeklerinin karşılığını almak için sahada var güçleriyle mücadele ettiler. Saat 13.00’da başlayan müsabakada takımlar yerlerini aldı. 2 denk takımın mücadelesi olarak göze çarpan müsabakada ilk dakikalardan itibaren tempo bir an olsun bile düşmedi.
Vizespor’dan son dakika golü
Maçın ilk dakikalarında karşılıklı gol bulma çabaları hakim olurken ilk gol Lüleburgazspor’dan geldi. 1-0’lık üstünlüğü yakalayan oyuncular büyük bir sevinç yaşadı. Taraftarların da takımlarını yalnız bırakmadığı müsabakada, iki takım da gol arayışlarını sürdürdü. Karşılıklı kaçan gollerin sonucunda, maçın ilk yarısının bu sonuçla biteceği bekleniyordu. Ancak Vizespor’u oyuncunun ceza sahasının hemen dışından kullandığı frikik ile Vizespor, ilk yarının son anında soyunma odasına 1-1’lik beraberlik ile gitti.
Vizepor ikinci yarıya iyi başladı
İkinci yarısında enerjilerinden ve kazanma hırslarından hiçbir şey kaybetmeyen takımlar gol bulmak için atalarını hızlandırdı. İlk yarının son anlarında bulduğu gol ile 1-1’lik sonucu yakalayan Vizespor, güzel bir organizasyon ile skoru 2-1’e taşıdı. 47.dakikada bulduğu gol ile moral bulan Vize temsilcisi ataklarını hızlandırmaya başladı. Rakibine karşı iyi bir savunma oyunu ortaya koyan Lüleburgazspor, kalesini adeta gole kapattı. Aradığı golü bir türlü bulamayan Vizesporlu oyuncular, kalesine gelen kontra ataklara karşı iyi bir savunma örneği ortaya koydu.
Lüleburgaz penaltıdan yararlanamadı
Dakikalar 81’i gösterdiğinde Lüleburgaz temsilcisi ayağına gelen fırsatı tepti. Ceza sahası içerisinde uğradığı müdahalede yerde kalan Lüleburgazlı oyuncu, acı içerisinde yerde kaldı. Hakem bu müdahalenin ardından beyaz noktayı göstererek Lüleburgazspor lehine penaltı verdi. Kullanılan penaltı vuruşunda uzak köşeye çok iyi uzanan Vizespor kalecisi gole izin vermedi.
Maçta 3 kırmızı kart çıktı
Bu pozisyonun birkaç dakika ardından cezasahasının dışından vurulan düzgün şuta engel olamayan Vizespor defansı ve kalecisi kalelerinde skoru 2-2 yapan golü gördü. Bu dakikadan sonra oyun sertleşmeye başladı. Verilen bir faul kararının ardından çıkan tartışmada Vizepor’dan 2, Lüleburgazspor’dan ise 1 oyuncu kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Kırmızı kartlardan sonra Lüleburgazspor baskısını arttırdı. 6 dakika uzatma verilen mücadelede gol sesi çıkmadı ve maçın normal süresi 2-2 berabere bitti.
Kazanan Lüleburgazspor
Uzatma devrelerine uzayan karşılaşmada, Lüleburgazspor rakibinin 2 oyuncu eksik mücadele etmesini fırsat bilerek baskısını arttırdı. Arka arkaya bulduğu gollerle skoru 5-2’ye getiren Lüleburgazspor, u19 Playoff Finali’nin galibi oldu.
“Demoralize olsak da maçı bırakmadık”
Bu sonuçla bütün yılın emeklerini alan oyuncular doyasıya sevindiler. Müsabakayı değerlendiren Lüleburgazsporlu oyuncular; “Bu galibiyeti hak ettiğimize inanıyoruz. gerçekten kaliteli bir müsabaka oldu. İki takım da maçı kazanmayı gerçekten istedi. Ancak biz daha çok istedik demek ki galip geldik. İlk yarıda öne geçtik ardından son dakikada yediğimiz gol il soyuma odasına moralsiz döndük. İkinci başında yediğimiz gol ile skor 2-1 oldu. Her ne kadar demoralize olsak da maçı bırakmadık. Pozisyonlar bulduk. Eğer yakaladığımız penaltı fırsatını golle sonuçlandırabilseydik, uzatmalara gerek kalmadan kazanabilirdik” dediler.
“Kartlar bizi kötü etkilese de rakibi daha kötü etkiledi”
Rakip takımın yediği 2 kırmızı kartın oyun planlamalarını kötü etkilediğini söyleyen Lüleguzspor futbolcuları; “Bizden bir, onlardan iki oyuncu kırmızı kart gördü. Kartlar bizi kötü etkilese de rakibi daha kötü etkiledi. Savunma planları daha çok bozuldu. Açıklar vermeye başladılar, biz de bu açıkları iyi değerlendirerek golleri bulduk” şeklinde konuştular.
Dün ayrıca oynanan 1. Amatör Ğlay-Off final maçında Kentspor ile Emirspor karşı karşıya geldi. Kentspor rakibini 4-1 yenerek finalin galibi oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol