Filyasyon Ekiplerinden Yoğun PCR Mesaisi

Çin’in Wuhan Kentindenbaşlayarak, tüm dünyaya yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi ilan edilen “Koronavirüs” salgını kapsamında önlemler uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda toplumdaki asemptomatik
vatandaşların (belirti göstermeyen pozitif vakalar) tespiti ve bu kişilerin toplumdaki temas durumunu ortadan kaldırmak amacıyla Filyasyon Ekipleri, yoğun bir test mesaisi gösteriyor. Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Merkez
Filyasyon Amiri Seyide Tetik; “Taramalarda halkla içi içe olacak şekilde çalışan meslek gruplarından vatandaşlarımıza test yapıyoruz. Her gün 300 ila 500 arasında testi gerçekleştiriliyor. Bu yalnızca merkez ilçe sayımız. Amacımız 0 vaka yakalamak, asemptomatik dediğimiz belirti göstermeyen hastaları tespit ederek erken izolasyona alarak temaslı sayısını azaltmak” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanları ilimizde koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen PCR testleri hem belirli kriterlere göre şehir dışından gelenlere hem de ilimizdeki hizmet sektörü çalışanlarına test uygulanıyor.
Bu şekilde toplum içinde bulunan asemptomatik vatandaşların durum tespiti yapılarak, izolasyonlarını sağlamak planlanıyor.
“Taramalarda halkla içi içe olacak
şekilde çalışan meslek gruplarından vatandaşlarımıza test yapıyoruz”
Merkez Filyasyon Amiri Seyide Tetik amaçlarının asemptomatik hastaları tespit etmek olduğunu belirterek;“25 Aralık Cuma gününde başlayarak Merkez ilçe başta olmak üzere tüm ilde büyük bir tarama faaliyeti başlattık. Taramalarda halkla içi içe olacak şekilde çalışan meslek gruplarından vatandaşlarımıza test yapıyoruz. Her gün 300 ila 500 arasında testi gerçekleştiriliyor. Bu yalnızca merkez ilçe sayımız. Amacımız 0 vaka yakalamak, asemptomatik dediğimiz belirti göstermeyen hastaları tespit ederek erken izolasyona alarak temaslı sayısını azaltmak” dedi.
“Şu an günde 300 ila 500 test
yapıyoruz isteğimiz 500 testin
üzerinde test yapmak”
İsteklerinin 500 testin üzerinde test yapmak olduğunu kaydeden Tetik; “Şu an günde 300 ila 500 test yapıyoruz isteğimiz 500 testin üzerinde test yapmak. Burada test süreci şu şekilde işliyor.Sağlıklı Hayat Merkezi’mizde aldığımız PCR testlerinde belirli kriterlere göre dışarıdan gelenlerin memurlardan barkod aldıktan sonra testleri yapılıyor. Burada PCR testleri biriktikçe hızlı bir şekilde laboratuvara iletiyoruz. Ama toplu alımlarda örneğin şoför market çalışanı gibi onlara öncelikle barkodlarını ve kayıtlarını alıp randevu ile testlerini alıyoruz. Bazı durumlarda yerinde gidip testleri alıyoruz. Çünkü hizmetin aksamasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol