Film 28 Eylül 2018 tarihinde vizyona girecek

Kırklareli Armağan köyünde gerçekleştirilen “Göktaşı” filminin çekimleri sona erdi. 13 Temmuz tarihinde başlayan çekimler yaklaşık bir ay boyunca sürdü. 7 Ağustos gecesinde toplanan set köyden ayrıldı. Türkiye’nin birçok tanınmış simasının rol aldığı film, ilimiz ve Armağan köyünün tanıtımı için büyük önem taşıyor. Film tüm Türkiye’de 28 Eylül 2018 tarihinde vizyona girecek.

Turkuaz Medya Grubu ve Sinehane tarafından hazırlanan filmin yönetmen koltuğunda Caner Erzincan oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda; Şafak Sezer, Ayhan Taş, Bülent Çolak, Tuna Orhan, Ceyhun Fersoy, Sinan Çalışkanoğlu, Mehmet Esen, Yılmaz Gruda, Nilay Toprak yer alırken senaryosunu Caner Erzincan
ve Bekir Kerem Kurt yazdı.
Armağan sinema ve film sektörünün gözde mekanı
Armağan Köyünde gerçekleşen "Göktaşı" fil m i çekimleri sona ererken Kırklareli’nin tanıtımına katkı sağlaması bekleniyor. Çekinler hakkında konuşan Armağan Köyü Muhtarı Recep Dal Armağan'da gerçekleştirilen sineme filmi hakkında şunları söyledi; "Armağanda hayata geçirilen projelerin meyvesini almaya devam ederken köyümüz sinema ve film sektörü konusunda dışarıdan gelen yönetmen ve film yapımcılarının gözde mekânlarından birisi olacak. Köyümüz çok güzel ve bunu hak ediyor. Gerçekleşen bu faaliyetler köyümüz açısından oldukça önem arz ediyor. Köyümüzün gelişimi ve ilerleyişi şimdiye kadar bizi hep mutlu etti” diye konuştu.
“Köyümüzü tanıtma fırsatını yakalamak bizi onore etti”
Böyle bir projenin gerçekleşmesini uzun süredir beklediklerini söyleyen Dal, “Hayallerimizde de burayı tanıtacak projeler her zaman vardı ve sonunda bu hayaller gerçek oldu. Turkuaz Medya grubunun yapımı olan Göktaşı filmi hayırlı olur umarım. Böyle bir projeye tanık olmak ve köyümüzü tanıtma fırsatını yakalamak bizi onore etti. Çevre ilçelerden birçok vatandaş da köyümüze gelerek seti yerinde gördüler, köylülerimiz filmde küçük rollerde oynadı. Herkes için değişik bir durum oluştu" dedi.
“Köyümüze dünya çapında markalaşma yolunda büyük katkıları olacaktır”
Muhtar Dal projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Armağan köyümüzde Göktaşı adlı sinema filmimizin çekimleri tamamlanmış durumda. Bu sinema projemiz ile başta ilimiz Kırklareli ve Armağan köyümüze dünya çapında markalaşma yolunda büyük katkıları olacaktır.
Armağan Köyü Muhtarı olarak; başta Sayın Valimiz Osman Bilgin olmak üzere Trakya Kalkınma Ajansına ve bu projenin köyümüzde yapılması emeği geçen tüm Armağan köyü halkına ilgi ve desteklerinden dolayı en kalbi duygularımla şükranlarımı sunarım” cümlelerini sarf etti.
Göktaşı Filmi
Göktaşı filmine dair merak artarken, filme dair çok az şey biliniyor. Yapımcı şirketin tanıtım bülteninde ise "Göktaşında, yağmur duasına çıkan Trakyalılar umduklarından bambaşka bir şeyle karşılaşırlar. Trakya'da Günebakan köyünde yaşayanların en büyük derdi kuraklıktır. Kuralıktan kurtulmanın yollarını arayan köy halkı yağmur duasına çıkmaya karar verir. Dualar edilir edilmez tüm gözler semaya çevrilir. Herkesin gözü yağacak yağmurdadır. Fakat onlar beklediklerinden bambaşka bir şeyle karşılaşırlar. Gökten yağmur yerine göktaşı parçalan düşer. Herkes şok içerisindedir. Amerikalı, Alman ve Rus ajanlar inceleme yapmak için köye akın etmeye başlar ve incelemek için köylülerden aldıkları göktaşları için ciddi ücret öderler. Köyün muhtarı İsmet bu işten yararlanmaya kararlıdır ve çeşitli kurnazlıklarla halkın sattıklarından bağış toplar. Halk bir yandan ajanlara yüksek fiyatlarla göktaşlarını satmaya çalışırken bir yandan da muhtarın yaptığı kurnazlıklarla uğraşır.
Bu sırada muhtarın şarkı olma hayalleri kuran oğlu Bahadır, köye haber yapmaya gelen muhabir Ceylan'a gönlünü kaptırmıştır. Günebakan köyü bu zamana kadar böyle bir curcuna yaşamamıştır." cümleleri yer alıyor.
Kamuoyunda filmin galasının Kırklareli’nde yapılacağı konuşuluyor. Galanın olması halinde Kırklareli’nin adı kültür ve sanatla anılmış olacak.
Doğası ve güzellikleri nedeniyle oldukça güzel görüntülerin yer aldığı ilimiz Kırklareli, bundan sonraki yıllarda film setlerinin aranan illerinden birisi olabilir. Film setleri dışında İstanbul’a olan yakınlığı nedeniyle dizi çekimleri için de iyi bir alternatif oluşturabilecek ilimiz gerek doğasıyla gerek tarihi altyapısı ile bu konuma rahatlıkla gelebilir. Son yıllarda Ege Beldelerinin televizyonlardaki popülaritesini göz önünde bulundurursak neden Kırklareli’nde de bu sektör gelişmesin?

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol