FIRSAT BU FIRSATTIR.

Simdi ki iktidarda olan Adalet ve Kalkinma Partisi ve Milletvekilleri çok iyi biliyorlar ki, bu gün bir seçim yapilmis olsa, Türkiye Millet Meclisinde bu kadar sandalyeyi tek baslarina alamayacaklar ve böylesine bir çogunlukla iktidara gelemeyeceklerdir.
Iste onun içindir ki firsat bu firsattir deyip, mecliste ki çogunluklarina da güvendiklerinden, ne muhalefet partisi milletvekillerinin elestiri ve tenkitlerine ne de halktan gelen tepkilere, kulak tikayarak, hatta onu hiç yokmusçasina farz ederek, sadece kendi fikir ve düsünceleri, istekleri dogrultusunda ben yaparsam yaparim, benim her yaptigim dogrudur. Hiç kimse bize bu konuda akil veremez, biz iktidar olarak ve parti olarak her seyin en iyisini yapariz düsüncesi içersinde, büyük bir gafletin içine düsmüslerdir.
Lâkin bir gerçek vardir ki, o da korkunun ecele faydasi olmayacagidir. Önümüzde ki Milletvekili seçimlerinde büyük bir yenilginin hüsran ve üzüntüsünü tatmalari kaçinilmazdir.
Tipki daha önce iktidara gelmis olan ama kendilerini oraya çikaran bu millete kulak tikayan, millete yalan atmis, yapilan yolsuzluklari örtbas etmis, birbirlerini aklamis diger partiler gibi sandiga gömüleceklerdir.
Her ne kadar milleti yaniltmak için, kamuoyu arastirmasi yaptiklarini söyleyen ve iktidar partisinin alacagi oylarin yüzdesini yüksek, muhalefet partilerininkini ise neredeyse seçim barajini zorlayacaklar, hatta belki de asamayacaklar seklinde gösteren arastirma sirketlerine, tarafli medya ve televizyon kanallarinin yapmis olduklari programlara ragmen bu milleti bir kere daha aldatip, oldubitti ile iktidara gelemeyeceklerdir.
Çünkü bu millet artik yalanlardan, kendisini iktidara geldigi zaman soyanlardan bikmistir.
Millet tedirgindir. Milletin tedirginliginin baslica sebeplerinden birisi de, kendisinin seçmis oldugu milletvekillerinin dokunulmazlik zirhi arkasina siginip, islemis olduklari suçlardan dolayi, yargi önüne çikartilip, yargilanmayislarindandir.
Eger ki hukuk ve adalet herkes için esit ve adil ise, bundan kimsenin korkmasina ve çekinmesine de gerek yoktur.
Kaldi ki yargi önünde ve milletin vicdaninda suçsuz oldugunu kanitlayanlar ancak o makamlarda görev almali veya o görevlere talip olma hakkini kendinde bularak milletten vekâlet isteyebilmelidir.
Hiçbir suç kimsenin yanina kâr kalmamalidir. Hele ki o suçu isleyenler, kili yetmedik yetim hakkina tamah ediyorlarsa, Devletin milli menfaat ve çikarlarini koruyacaklari yerde, onun birileri tarafindan talan edilmesine, soyulmasina göz yumuyorlar ve onlarla isbirlikçiligi yapiyorlarsa bu suçun cezasi hiçbir sekilde af kapsamina ve zaman asimina girmemelidir. Bu suçu isleyenlerin suçlari kanitlandigi takdirde de en agir cezalara çarptirilmalari ve bunu çekmeleri gereklidir.
Zaman hizla akip geçiyor ve o günün gelmesine bir seneden az bir zaman kaldi. Her zaman oldugu gibi son sözü yine millet söyleyecektir. Onun istedigi iktidara gelecektir.
Lâkin sunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki geçmiste ki hatalardan ders almayanlar, gelecekte de yine ayni hatalarin içine düseceklerdir. Ödeyecekleri bedel de o kadar büyük ve o denlide aci olacaktir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol