Festival tadında bir köy şenliği

Istrancalarda ilk defa yapılan “Çukurpınar Köy Şenliği”, yaklaşık
500 öğrenci ve civardan gelen misafirleri ağırladı.

17 Mart 2018 tarihinde Kırklareli – Çukurpınar Köyü’nde Kırklareli Üniversitesi Dayko Doğal Yaşamı Koruma Kulübü önderliğinde, Toplum Gönüllüleri Kulübü , Müzik Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü ve Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirilmiş olan Çukurpınar Köy Şenliğinde Kırklareli Üniversitesi öğrencileri ve Kırklareli yerelinin oluşturduğu yaklaşık 500 kişilik kalabalık öğrenci topluluğun ve Çukurpınar köylüleri yanı sıra çevre köylerden gelen misafirler ile birlikte Çukurpınar’da şenlik festival havasında coşku, eğlence, sergiler, Köy pazarı, sunumlar,duvar resim çalışmaları köyün fotoğraf çalışması , kamp eğlencesi , müzik ve sahne performansı eğlenceye renk katı. Bulgaristan Sakar park gönüllülerin kuş gözlem atölyesi Şenliğe uluslararası boyuta taşıdı.
El emeği göz nuru ürünler
görücüye çıktı
Kırklareli Üniversitesi Dayko Doğal Yaşamı Koruma Kulübü Başkanı Şüheda Soluk ile Çukurpınar Köyü Muhtarı Yaşar Geri ‘inin gayretleri ile gerçekleştirilen Köy Şenliği Kırklareli Üniversitesinin Öğrencileri farklı bir ortamda doğa ile iç içe köy ortamında eğlenceli ve öğretici bir hafta sonu geçirmelerine imkan sağlanırken, köy kadınların kurmuş olduğu pazar tezgahları yanı sıra köydeki kahvelerin doluptaşması ile Çukurpınar’lı kadınlarının şenlikte ürünlerinin satılmasından memnun oldukları görüldü.
Köye 20 otobüsle gelindi
Çukurpınar köyüne sabah saatlerinde 20 yakın otobüsle gelen öğrenciler Köy meydanında toplanmasıyla birlikte, Kırklareli Belediyesinin sağladığı ses düzeni kurulması ardından Çanakkale Şehitleri için saygı duruşu ardından Dayko Kulübü Başkanı Şüheda Soluk. Günün anlamı ve Şenliğin amacı hakkında yaptığı konuşmanın ardından ebedi yaşamını Istrancalarda’da sürdüren ünlü yazar ve Şair Sabahattin Ali anmadan geçilemeyeceğini belirterek, öğrencilerin Sabahattin Alin şiirleri okuyarak Çukurpınar Köyünü Sabahattin Ali ile birlikte anımsatılmasını isteğinde bulundular.
Öğrenciler Köy kadınların hazırladığı açık büfe kahvaltısı ile köy kahvelerinde hazırlanan çaylarla yaptıkları köy kahvaltısı ile yoğun ders maratonunun yorgunluğunu bir parçada olsa üzerinden atıkları neşe ve kahkahalarla beli etikleri görüldüğü gibi köylülerle kısa zamanda kaynaşmaları görülmeye değerdi.
Yüzlerce fotoğraf çekildi
Bulgaristan gelen Sakar Park Gönüllüleri kuş gözlem atölyesi ile Bulgaristan’da nesli tükenen Küçük Kerkenez kuşunun sadece Türkiye Istrancalarının güney kesimlerinde yaşamanın sürdürdüğünü ilgi görsel çalışmalarla şenliğe öğretici katkı sunmaları şenliğe küçük te olsa uluslararası imaj oluşturdular. Kırklareli Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü-Fotoğraf Sergisi ile katılmaları yanı sıra, köy içinde çevresinde, doğasında yüzlerce çekim yaparak. Fotoğraf yarışması için hazırlandılar. Öğrencilerin masalcı ablası Elif Bolu Türker masal anlatımı atölyesine yoğun ilgi nedeniyle, masaların anlatıldığı köy kahvesi en işlek kahvesi unvanına sahip oldu. Kırklareli Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübünün duvar boyama etkinliği. Köyde belirlenmiş duvarlar köy çocuklarıyla birlikte, duvarlar renk figürleriyle bezenerek şenliğe bir karnaval esintisi neşesini katılar.
Kırklareli Üniversitesi Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübünün kamp eğitimi ve oyunlarıyla devam eden şenlik. Kırklareli Üniversitesi Müzik Kulübünün eğlenceli konserinin ardından. Kırklareli Üniversitesi DaykoDoğal Yaşamı Koruma Kulübü Başkanı Şüheda Soluk ve Nurullah Özer’in kapanış konuşmalarından sonra şenliğe katkı sunan, Çukurpınar köyü Muhtarı Yaşar Geri ile Bulgaristan Sakar Park Gönülleri adına GardemirGardev, Masalcı Elif Bolu Türker ile Kırklareli Üniversitesi Müzik Kulübü başkanı Çağdaş Detay Gezgin, Fotoğraf Kulübü Başkanı Özkan Bağlar, Doğa Spor Kulübü Başkanı Sezen Kahremanve Toplum Gönülleri Kulübü Başkanı Halil Akmeşe ile birlikte Kulüp Başkanlarına Şenliğe katkılarından dolayı ‘’Teşekkür Belgelerinin’’ verilmesiyle sona erdi. Kırklareli Üniversitesi öğrencileri otobüslerle neşeli bir şekilde köyden ayrılırken Çukurpınar köylüleri de köylerinde yaşadıkları hey canlı bir günün tatlı kahve sohbetlerine daldılar.
Bir sonraki köy şenliğinin
tarihi merak ediliyor
Şenlik ardından yaklaşık 50 kişilik bir ekip köye yakın bir alanda köy halkının ve Jandarma Komutanlığının desteği ile bir gecelik Çukurpınar Köy Kampı ateş başında köylülerle şarkılar ve muhtarın güzel sesi ile harika saatler geçirmeleri şenliğin bir başka anlamı olmuş oldu.
Çukurpınar Köy Şenliğinden sonra etkinliğe katılım gösteren kişilerden ve köy yerelinden sözlü ve yazılı son derece güzel dönüşler alınmış olması bizleri de memnun eden şenliğin bir sonrakinin gerçekleştirileceği tarih merakla bekleniyor. (DAYKO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol