Festival Şöleni Bugün Start Alıyor!

Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan ‘Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali’ bugün başlıyor. En son üç yıl önce geniş çaplı bir festivale ev sahipliği yapan Uzunköprü’de, esnaf ve vatandaşları şölen heyecanı sardı. Daha önce 4 yıllık bir festival tecrübesi olan ilçemizde yeni festival, yeni ismi ve yeni yeriyle Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan tarafından uzun yıllar sürecek ve ilçenin tanıtımına Uluslararası katkı sunacak bir organizasyon olarak nitelendiriliyor. Saat 17.00’da Cumhuriyet Meydanında toplanacak Festival Korteji ve açılış konuşmalarının ardından festival resmen başlamış olacak. Ardından ise yine bu yıl ilk defa düzenlenecek Toplu Nikah ve Toplu Sünnet etkinliği gerçekleştirilecek. Festivalin ilk gecesinde sahne Rapçi Ceza’nın olacak. 

Daha önce belirlenen program kapsamında festival bugün saat 17.00’da Cumhuriyet Meydanında başlayacak Sırasıyla ilse açılış konuşmaları, Halk Oyunları, Nikah- Sünnet Şöleni ve İBB Mehteran Takımının sahne performansı etkinlikleri gerçekleştirilecek. Akşam saat 21.00’da ise rap müzik sanatçısı CEZA Konser alanında Uzunköprülüler ile buluşacak.

FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜ SAHNE
İREM DERİCİ’NİN

Festivalin 2. gün olan yarın ise saat 11.00’da THK Motorlu Paraşüt gösterisi gerçekleştirilecek. Saat 12.00’da Şehit, Gazi ve Sünnet Çocukları için mevlit okutulacak. Ardından ise sırasıyla Telli Çeşme Meydanında Atölye Çalışmaları, Yine Telli Çeşme de halk oyunları gösterisi, AKM’de Nasuh Mahruki ile Söyleşi, Festival Alanında DJ. Uğur Gür ve son olarak ise ünlü sanatçı saat 21.00’da İrem Derici festival alanında konser verecek.

SON SAHNE ROMANTİK ŞARKILARIN PRENSİ YAŞAR’IN

Festivalin 3. gününde ise Telli Çeşme Meydanında atölye, konser, Cumhuriyet Parkında Yemek Yarışması, AKM’DE Ataol Behramoğlu ile söyleşi, Festival alanında Ödül ve Plaket Töreni, DJ Kutlu Tanca Performansı ve son olarak ise saat 21.00’da ünlü sanatçı YAŞAR konseri etkinlikleri yer alıyor.
Festivalin 4. günü (Pazar) ise Çamlıkta Trap Yarışması, Ördekli Göl’de Balık Tutma, AKM’de Hüseyin Bağcı Söyleşisi, Sokak Basketbolu ve Trap ile Balık Tutma Yarışmasında dereceye girenlere ödül töreni yapılacak. Ayrıca festival boyunca Ördekli Göl Mesire alanında karavan ve çadır ile kamp yapılabilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol